Slimme afval app levert afvalinformatie op maat

17-06-2015

Wilt u precies weten wanneer wij welk afval bij u in de straat ophalen? Vanaf zaterdag 20 juni 2015 bieden wij een speciale mobiele ‘app’ aan. U kunt dan voortaan op uw smartphone of tablet kijken voor informatie over afvalinzameling in gemeente Boxtel.

Wethouder Van Wanrooij: “Deze mobiele applicatie past goed in het beleid van onze gemeente. Vooral ook met het oog op de informatietoegankelijkheid en de bijdrage aan ons speerpunt duurzaamheid. We kunnen actuele informatie op maat aanbieden en dringen het papierverbruik terug.”

Vanaf 2016 afvalkalender digitaal

Dit jaar (2015) brengt de gemeente nog een papieren kalender op maat uit. Reden hiervoor is de wijziging van inzamelroutes. Vanaf 2016 versturen wij de afvalkalender binnen de gemeente Boxtel niet meer automatisch op papier. In plaats daarvan kunnen inwoners op twee manieren digitaal de inzameldagen raadplegen:

  • Download gratis de app 'AfvalWijzer'
    Bezitters van een iPhone, iPad of een Androidtoestel of -tablet kunnen de app 'AfvalWijzer' gratis downloaden uit de App Store of Google Play.
  • Bekijk de informatie via www.afvalwijzerboxtel.nl
    Voor mensen zonder smartphone (of een ander toestel dan een iPhone of Android) is de website afvalwijzerboxtel.nl beschikbaar.

Altijd actueel

De afgelopen jaren moesten de inwoners aan de hand van wijkindelingen en weekoverzichten zelf uitzoeken op welke dag ze een bepaalde afvalstroom aan de weg konden zetten. Dit leverde wel eens onduidelijkheid en vragen op. Met de persoonlijke, digitale afvalwijzer willen wij de informatieverstrekking sterk verbeteren. De app werkt heel gebruikersvriendelijk. U ziet direct de eerstvolgende ophaaldagen van het afval per adres. Daarnaast staat informatie over het scheiden van afval vermeld en waar u afval kunt aanbieden. U kunt ook notificaties instellen. Dan ontvang u een herinnering dat u het afval buiten kunt zetten.

Geen internet? En dan?

Voor mensen zonder internet blijft het mogelijk een papieren afvalkalender op te vragen.