BIN in uw buurt: Liempde

29-06-2017

In ‘BIN in uw buurt’ vertellen BIN-coördinatoren over hun ervaringen met BIN, het Buurt Informatie Netwerk. Ook krijgt u informatie over de werkwijze, de mogelijkheden en de wijze  van aanmelden om ook Bin-lid te worden. Ook geven we u enkele preventietips.
De serie artikelen in deze rubriek is een initiatief van de gemeente Boxtel, de politie, ContourdeTwern en de vrijwilligers van het BIN. In deze vijfde aflevering komt Claudia van Dongen de BINCO van Liempde aan het word. De serie stopt nu even. Na de zomervakantie kunt u de verhalen over de BINCO’s weer lezen in deze rubriek.
Kijk voor meer informatie op http://www.binboxtel.nl          

BINCO Liempde Claudia van Dongen

Mijn naam is Claudia van Dongen, geboren en opgegroeid in Boxtel. Getrouwd en moeder van 3 kinderen van13,15 en 18 jaar. Ik ben werkzaam in de zorg.

Enthousiast

Sinds juli 2016 zijn wij in Liempde komen wonen. Om een bijdrage te leveren aan de gemeenschap en daarnaast om nieuwe mensen te leren kennen ben ik op zoek gegaan naar een rol als vrijwilliger. Mijn partner was naar de informatieavond geweest voor het Buurt Informatie Netwerk (BIN). Hij kwam hier enthousiast van terug en zo hebben we besloten dit samen op te pakken.

Schakel

Als BIN coördinator (BINCO) ben je een schakel tussen de bewoners van Liempde, Politie en gemeente. Als er zich onveilige situaties voordoen die direct actie vereisen kunt u het beste 112 bellen. Voor minder urgente meldingen is er 0900-8844. Bij onveilige situaties of meldingen die geen urgentie hebben maar misschien wel goed zijn om vast te leggen kunt u een mail sturen naar binco-liempde@binboxtel.nl. Wij verzamelen deze informatie en zorgen ervoor dat het bij de politie of gemeente terecht komt. U ontvang van ons een terugkoppeling dat het bericht is ontvangen en naar welke instantie het is doorgestuurd. Wanneer nodig zorgen wij ook voor opvolging. Zo kunnen wij u op de hoogte houden van de stand van zaken / het vervolg.

Wanneer u bent ingeschreven als lid kunt u van ons ook een maandelijkse nieuwsbrief verwachten.
Deze nieuwsbrief kan informatie bevatten van de Politie waarin uw hulp wordt gevraagd. Ook staan er regelmatig tips in.

Veiligheid vind ik heel belangrijk om een fijne leefomgeving te hebben en te houden. Dit kunnen we alleen maar samen bereiken door onze oren en ogen open te houden en verdachte situaties te melden.

Eén van mijn doelen als BINCO is het netwerk van BIN-leden in Liempde zo groot mogelijk te krijgen. Hier gaan we dan ook mee aan de slag.

TIP

Vertrouw op je gevoel. Mail bij twijfel altijd naarbinco-liempde@binboxtel.nl Voor urgente gevallen bellen met 112/0900-8844.

Claudia van Dongen
BINCO Liempde