Gemeente subsidieert Tunnel Vision met 13.000 euro

17-05-2017

Op zondag 25 juni 2017 vindt de 2e editie plaats van Tunnel Vision, onder de naam Tunnel Vision Edition 2.0. Het evenement wordt georganiseerd op de locatie Street Art Center Boxtel/Liempde. De eerste editie op 1 oktober 2016 was een groot succes en werd druk bezocht. De tweede editie in juni 2017 maakt onderdeel uit van "Boxtel En Route". De organisatie krijgt 13.000 euro subsidie om het evenement mogelijk te maken.

Op zondag 1 oktober 2016 vond de eerste editie plaats van Tunnel Vision in de tunneldoorgang van het voormalig “Duits Lijntje” aan de Laarakkerweg. Het evenement

stond in het teken van graffiti als kunstuiting. Kunstenaars gingen aan de slag met graffiti op twee tunnelwanden van 60 meter lang en 6 meter hoog. Het resultaat trekt nog dagelijks bezoekers.

De locatie van TunnelVision is inmiddels omgedoopt tot Street Art Center Boxtel/Liempde. “Met het Street Art Center geven we een verwaarloosde plek die voorheen als illegale  vuilstortplaats werd gebruikt, een nieuwe bestemming”, aldus wethouder Maruška Lestrade. “Het evenement was een groot succes en werd door zo’n 1.500 mensen bezocht. Sinds de eerste editie wordt er geen illegaal afval meer gestort op de locatie, en is het een geliefde locatie voor fotosessies.”

Verborgen schat

Wethouder Maruška Lestrade is blij dat Tunnel Vision een vervolg kan krijgen. De komende editie van Tunnel Vision is gepland op 25 juni. Op deze dag vindt het evenement “Boxtel En Route” plaats, waarin Boxtel haar verborgen schatten presenteert. En dat is volgens Maruška Lestrade precies wat het is. “Een onverwachte plek; vanwege zijn ligging zelfs letterlijk een verborgen schat. Een plek ook die in de afgelopen maanden mij en al vele bezoekers met mij positief verrast heeft. Mooi of niet mooi, kunst of geen kunst. Iedereen mag daarover een mening hebben. Maar feit blijft dat het mensen raakt, het doet iets met ze.” 

Inmiddels heeft Tunnel Vision bekendheid tot over de landsgrenzen. Dit jaar hebben zich ook graffiti-artiesten aangemeld uit onder meer Ierland, Italië en België. In de opzet van Tunnel Vision Edition 2.0 is ook ruimte voor muziek en een workshop graffiti voor kinderen. Maar voor iedereen aan de slag kan, wordt de tunnel van het Duits lijntje eerst weer zwart geschilderd. Wie de huidige graffiti nog wil bekijken kan dat doen tot 21 juni.