Verkeersmaatregelen Oranjefestiviteiten

19-04-2017

Voor een goed verloop van de oranjeactiviteiten in de aanloop naar en op Koningsdag en de Oranjebraderie op zondag 30 april is een aantal verkeersmaatregelen noodzakelijk.

Afsluiting Markt

In verband met de voorbereidingen van deze activiteiten en festiviteiten wordt de Markt op dinsdag 25 april vanaf  18.00 uur afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers. Deze afsluiting geldt tot en met vrijdag 28 april na afloop van de weekmarkt en het opruimen van de Markt. Ook de Rozemarijnstraat, de Clarissenstraat vanaf de Oude Kerkstraat tot de Markt, de Kruisstraat en de Rechterstraat zijn op die dagen afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers. De parkeergarage van de Croonpassage blijft bereikbaar

Weekmarkt 28 april van 10.00 tot 14.00 uur

Door het meewerken van verschillende partijen hoeft de weekmarkt op vrijdag 28 april niet verplaatst te worden. Na afloop van de oranjefestiviteiten op Koningsdag worden de aanwezige tentjes en podia op de Markt afgebroken. Daarna kunnen de marktkramen voor de weekmarkt geplaatst en opgebouwd worden. Maar daardoor start de weekmarkt op die vrijdag wel wat later dan gebruikelijk, om 10.00 uur. Tot 14.00 uur staan de marktkooplieden voor u klaar.

Oranjebraderie zondag 30 april

Voor de Oranjebraderie op zondag 30 april worden de volgende straten afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers:

  • Markt
  • Rozemarijnstraat
  • Clarissenstraat vanaf de Oude Kerkstraat tot de Markt
  • Kruisstraat
  • Rechterstraat vanaf de kruising Fellenoord tot aan de kruising met de Molenstraat / Prins Hendrikstraat
  • Stationsstraat vanaf de Rechterstraat tot aan de kruising met de Kasteellaan
  • Molenstraat vanaf huisnummer 5 tot aan de kruising Rechterstraat / Stationsstraat
  • Breukelsestraat vanaf de Stationsstraat tot aan de inrit naar het Breukelsplein.

De afsluiting op zondag geldt van 6.00 uur tot 19.00 uur. Door de beperkte parkeermogelijkheden in het centrum doen we een beroep op autobezitters die de festiviteiten bezoeken om hun auto thuis te laten en op de fiets of te voet te komen.

Afsluiting Essche Heike

Voor het schoolvoetbaltoernooi op Koningsdag sluiten we het gedeelte van het Essche Heike vanaf de Molenwijkseweg tot aan de spoorwegovergang op donderdag 27 april af voor alle verkeer behalve voetgangers en fietsers. De afsluiting geldt van 8.00 tot 18.00 uur.

Verkeersmaatregelen Liempde

In verband met de festiviteiten in het Concordiapark in Liempde wordt op Koningsdag, donderdag 27 april, ’t Kaarpad, het gedeelte van de Oude Postbaan tussen het Raadhuisplein en ’t Kaarpad, een gedeelte van het Raadhuisplein en een gedeelte van de Keefheuvel afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers.
De afsluiting op 27 april geldt van 11.00 uur tot 16.00 uur.