Breukelsplein gaat deels experimenteren met blauwe zone

09-11-2017
Tellingen bevestigen signalen

De tellingen op het Breukelsplein bevestigen de geluiden over de parkeersituatie daar. “Het is tijd voor aanpassingen, zodat kortparkeerders ook gebruik kunnen maken van het Breukelsplein” aldus wethouder Herman van Wanrooij. Het streven is om eind volgende week van een deel van het Breukelsplein tijdelijk een traditionele blauwe zone te maken. 

In een traditionele blauwe zone mag maximaal twee uur geparkeerd worden en zijn ontheffingen niet geldig. “Begin september trokken de ondernemers op het Breukelsplein aan de bel. De signalen die zij aangaven zijn bij de tellingen bevestigd. Er staan voornamelijk langparkeerders”. 

Eerst tijdelijk

Het invoeren van een tijdelijke blauwe zone op een deel van het Breukelsplein moet parkeerruimte geven aan bezoekers van het centrum en van de ondernemers op het Breukelsplein. De zijde van de Breukelsestraat wordt om die reden blauwe zone. De maatregelen zijn niet direct definitief. De tellingen en evaluatie zijn nog niet afgerond. De monitoring gaat door, maar dit is een verlichting voor het probleem dat bezoekers van ondernemers op het Breukelsplein en het centrum ondervinden.