Code Oranje, ook in de gemeente Boxtel

18-01-2018

UPDATE 16.25 uur I Ook in Boxtel heeft de storm vandaag veel schade aangericht. De brandweer is samen met onze buitendienst hard aan het werk om op openbare wegen omgevallen bomen en afgewaaide takken weg te halen. We zorgen dat onze wegen zo snel mogelijk weer begaanbaar zijn.

Zie je schade door de storm in de openbare ruimte? Bel tijdens openingstijden 0411 - 65 59 11 of stuur een bericht via het contactformulier op onze website.

Het kan ook zijn dat omgevallen bomen of afgebroken takken van onze bomen vandaag voor schade hebben gezorgd aan bijvoorbeeld auto’s en/of woningen. Bij een extreme storm met hevige windstoten zoals vandaag, code oranje van het KNMI, is sprake van overmacht. Dat betekent dat de gemeente alleen aansprakelijk is als ons een verwijt valt te maken, bijvoorbeeld bij gebrekkig onderhoud aan bomen.

Gelukkig is stormschade in de meeste gevallen gewoon via de verzekering gedekt. Dat geldt zowel voor bijna alle auto’s met een allrisk-, casco,- beperkt- of mini-cascoverzekering. Ook de meeste woonhuisverzekeringen (opstalverzekering) dekken eventuele stormschade. Heb je dus schade: meld het bij je verzekeraar.

UPDATE 14.45 uur | Het hoogtepunt van de storm is voorbij. Onze vuilnismannen herpakken de ophaalrondes.

Update 11.00 uur CODE ORANJE! Brandweer Boxtel, Liempde en onze buitendienst zijn op dit moment hard aan het werk om alle omgewaaide bomen van de openbare weg te halen.

Door de harde wind stoppen onze vuilnismannen op dit moment met het ophalen van huisvuil. De lege kliko's vangen te veel wind en zorgen voor onveilige situaties. Wij verzoeken iedereen die thuis is om lege kliko's binnen te halen, haal eventueel de kliko van de buren ook tijdelijk op jouw plaats. Op een later moment bekijken we of we het huisvuil later op de dag kunnen ophalen.

Begraafplaats Munsel

Ook op begraafplaats Munsel zijn enkele bomen omgewaaid. Later worden deze bomen geruimd, prioriteit is nu de veiligheid op de openbare weg. Excuses voor het ongemak.