Doet jouw vereniging mee aan de landelijke opschoondag!

10-01-2018

Op zaterdag 24 maart 2018 is de Landelijke Opschoondag. Het is een dag waarop inwoners, (buurt)verenigingen en scholen in heel Nederland hun omgeving zwerfafval vrij maken. Samen iets doen voor de buurt creëert meer verbondenheid en verhoogt daarmee een positieve en veilige sfeer, maar vooral een fijne en schone leefomgeving. Dit jaar organiseert Boxtel naast de zwerfvuilactie op zaterdag een speciale actie voor basisscholen op vrijdag.

Ook leerlingen doen mee

Op vrijdag 23 maart geven de jongste inwoners van Boxtel het startsein voor de Landelijke Opschoondag. Leerlingen van verschillende basisscholen zorgen dat hun buurt afval vrij is met het spel ‘Zwerfafvalbingo’. Met een bingokaart gaan leerlingen onder begeleiding van de leerkracht op pad om zoveel mogelijk en verschillende soorten zwerfafval te zoeken. Plastic, blikjes of peuken; het is allemaal af te vinken op de afvalbingokaart. Het programma wordt aangeboden voor groep 4, 5 en 6.

Samen tegen zwerfafval

Leden van (buurt)verenigingen gaan samen met de gemeente op zaterdag 24 maart aan het werk voor een zwerfafvalvrije buurt. De actie start om 9.30 uur en eindigt om 12.00 uur. De gemeente Boxtel zorgt voor de benodigde materialen en het afvoeren van het verzamelde afval. Helpt uw vereniging ook mee?