Doorbraak passage Binnentuin – Markt

09-01-2018

In de laatste twee maanden van 2017 is hard gewerkt aan de realisatie van het parkeerterrein in de Binnentuin van het gemeentehuis en de voorbereiding voor de nieuwe passage naar de Markt. Wethouder Eric van den Broek zorgde vandaag voor het eerste gat in de muur, waar aankomende maanden de nieuwe passage gerealiseerd wordt.  

De passage tussen het parkeerterrein en de Markt loopt door/onder het gemeentehuis, naast modehuis Uniek. Voor de realisatie van de passage zijn eerst de oude toiletten in het gemeentehuis verplaatst. Aannemer Koppen uit Liempde heeft samen met installatiebedrijven Kuijper en BSSG nieuwe toiletten in het gemeentehuis gemaakt. Nadat wethouder Van den Broek het eerste gat in de muur van de nieuwe passage heeft geslagen, ging de aannemer direct verder met de verbouwing van de passage. 

De passage krijgt een tunnel van staal, met een trechtervormige in- en uitgang. De voetgangerspassage is verlicht, maar bevat op een viertal punten uitzicht naar kunstetalages, twee uitpandig (de “patio’s”) en twee inpandig (de “vitrines”). Deze etalages zijn ook vanuit de publiekshal zichtbaar. Op deze manier wordt de doorsteek dynamisch. De passage is ca. medio maart 2018 gereed. De passage heeft nog geen naam. Ideeën hiervoor zijn welkom.

Parkeerterrein

Het gebied van het parkeerterrein is in 2017 door aannemer Van den Boomen uit Liempde bouwrijp gemaakt. Inmiddels is aannemer Van den Boomen gestart met de inrichting.