Resultaten praktisch verkeersexamen 2018

18-05-2018

Op 15 en 16 mei 2018 hebben 337 leerlingen uit groep 7 van negen basisscholen het praktisch verkeersexamen afgelegd. Zij hadden in april al het theoretisch examen gemaakt. Tijdens het praktisch verkeersexamen werden de leerlingen op 48 handelingen beoordeeld. Ze mochten maximaal vijf fouten maken.

Zeven leerlingen gezakt

Dit jaar zijn er helaas zeven leerlingen gezakt voor het praktisch verkeersexamen. Zij zijn niet gestopt voor het rode verkeerslicht, waardoor ze meteen gezakt zijn. Dit gebeurde zowel bij de verkeerslichten aan de Molenstraat-Baroniestraat en als bij de Van der Voortweg-Baanderherenweg.

Dit jaar hebben 105 leerlingen de route afgelegd zonder een fout te maken en 102 leerlingen maakten maar één fout. De leerlingen van basisschool Sint Petrus hebben gemiddeld de minste fouten gemaakt.

Opmerkelijk

Wat dit jaar opviel was het aantal leerlingen dat net door rood reed. Waarschijnlijk dachten zij nog net door het oranje licht te kunnen rijden. Ook bij oranje is het de bedoeling dat je voor het verkeerslicht stopt.

Daarnaast is ook vaak geconstateerd dat leerlingen niet goed kijken of er ander verkeer aan komt en staken zij soms niet of te onduidelijk hun hand uit.

In mei 2019 vindt het volgende praktisch verkeersexamen plaats.