Speeddatend naar een nieuwe baan

12-12-2018

Op maandag 10 december vond een bijzonder speeddate-evenement plaats in gemeenschapshuis De Rots in Boxtel. Hier waren deelnemers niet op zoek naar een nieuwe liefde. Werkzoekenden en uitzendbureaus zochten naar een match op de arbeidsmarkt. Deze speeddate werd voor de tweede keer georganiseerd door de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel.

De gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel zijn dit jaar een aantal activiteiten gestart om mensen met een bijstandsuitkering aan passend werk te helpen. Een van die activiteiten is het organiseren van speeddates tussen inwoners met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt en uitzendbureaus uit Boxtel en omgeving. Tijdens dit evenement werd een kleine veertig werkzoekenden uitgenodigd om deel te nemen.

Kansen

Het aantrekken van de economie biedt kansen. Ook op de arbeidsmarkt. De deelnemende uitzendorganisaties boden een breed aanbod aan vacatures in uiteenlopende sectoren. Van zorg tot en administratie en van horeca tot transport. Tijdens de speeddate vonden dan ook vruchtbare gesprekken plaatsen die leiden tot een vervolg. ‘Werk is meer dan alleen zorgen voor brood op de plank.’ Zegt Wethouder Van den Broek. ‘Je creëert voor jezelf structuur en zelfstandigheid. Je krijgt meer zelfvertrouwen en het vergroot sociale contacten. Je krijgt het gevoel dat je meer onderdeel bent van de samenleving.’

Voorbereiding sollicitaties

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom konden deelnemers vorige week deelnemen aan een zogenaamde CV-workshop. Tijdens deze bijeenkomst werd men voorbereid op de speeddate. Zo werden sollicitatiegesprekken geoefend en werden CV’s herzien.
Voor een groot aantal werkzoekenden was solliciteren even geleden. Dit opfrismoment werd dan ook als zeer prettig ervaren.

Daling van uitkeringen

Gemeente Boxtel telt tot op heden 410 met inwoners met een bijstandsuitkering. Vanaf september jl. zijn diverse activiteiten georganiseerd om inwoners met een uitkering te ondersteunen in hun zoektocht naar een passende baan. Dit werpt vruchten af. In de gemeente Boxtel zorgde dit voor een daling van 22 uitkeringen.