Verandering verkeer na opening nieuwe Markt

16-12-2018

De herinrichting van de Markt is klaar. Zondagmiddag 16 december is de Markt officieel geopend. Vanaf maandag 17 december verandert er het een en ander voor het verkeer op en rond de Markt. We zetten het graag voor u op een rijtje.

Rijrichting en parkeerplaatsen Markt

De rijrichting over de Markt gaat omkeren voor autoverkeer en wordt volledig éénrichtingsverkeer. Met de auto kunt u straks vanaf de Dr. Van Helvoortstraat en gedeelte Rechterstraat en de Rozemarijnstraat via de Markt naar de Clarissenstraat. De Markt heeft na de herinrichting 15 parkeerplaatsen beschikbaar. Op het binnenterrein bij het gemeentehuis zijn extra parkeerplaatsen aangelegd.

Kruisstraat en gedeelte Rechterstraat wordt voetgangersgebied

De Markt kunt u dus via de nieuwe situatie alleen nog maar verlaten via de Clarissenstraat. De Kruisstraat en het gedeelte van de Rechterstraat (tussen de Kruisstraat en de Rozemarijnstraat) is in de nieuwe situatie afgesloten voor autoverkeer. Hier kunt u straks alleen nog maar te voet of met de fiets doorheen. Binnenkort (naar verwachting per eerste kwartaal 2019) worden scanners geplaatst in dit gedeelte. Deze scanners lezen de kentekens van het gemotoriseerd verkeer. Kentekens waar geen ontheffing voor is verleend, ontvangen automatisch een bekeuring. Meer informatie over het aanvragen van ontheffingen volgt zo snel mogelijk. Bewoners en ondernemers in het ontheffingsgebied worden persoonlijk geïnformeerd.

Proef blauwe zone

De afgesproken termijn van de proef met blauwe zone is afgelopen. Op dit moment worden de ervaringen geëvalueerd. De blauwe zone bij de Zwaanse Brug wordt voorlopig gehandhaafd tot minimaal 1 januari.

Meer plannen en besluiten

Op dit moment zijn we bezig om andere plannen en besluiten verder uit te werken. Meer weten over wat er nog gaat gebeuren in het centrum van Boxtel? Kijk op www.boxtel.nl/herinrichtingcentrum.