Workshops voor ouders van Pittige Pubers (12-18 jaar)

12-11-2018

Wanneer kinderen ouder worden en de puberteit bereiken gaan ze steeds meer hun grenzen verleggen. Veel pubers trekken zich terug in hun eigen wereld en worden voor ouders moeilijker te bereiken. Ze komen afspraken niet na of zijn opstandig. Dat kan thuis soms heftig botsen. Bij de één wat meer dan bij de ander. Het is dan fijn als je hier met andere ouders over kan praten. Ervaringen delen en elkaar steun geven.

In de pubertijd is de rol van de ouder heel belangrijk, al lijkt dat soms van niet. Als ouder kan je veel betekenen voor je kind. Maar hoe doe je dat als je puber niet naar je wilt luisteren? Altijd maar op zijn kamer of achter de computer zit? Of hele dagen van huis weg is? Wanneer ze niet naar school willen? Hoe maak je contact met je puber? Met zijn of haar belevingswereld? Hoe maak je samen afspraken en hoe doen andere ouders dat?

Op zoek naar tips? Ervaringen delen met andere ouders?

Het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) organiseert een serie workshops voor ouders van Pittige Pubers! Samen met andere ouders die ook te maken hebben met een pittige puber kunt u praten over alle belangrijke kanten van het opvoeden van uw kind. Professionals begeleiden de avonden en geven u tips en handvaten. Zij kunnen u ondersteunen bij uw vragen of zorgen. Na de eerste introductieavond volgen drie workshops met elk een eigen thema: praten met je puber, zicht houden en grenzen stellen.

Start workshops

De workshops starten op  donderdag 22 november van 19.30 tot 22.00 uur. De overige workshops vinden plaats op:

  • donderdag 29 november van 19.30 tot 22.00 uur
  • donderdag 6 december van 19.30 tot 22.00 uur
  • donderdag 13 december van 19.30 tot 22.00 uur

De workshops starten bij voldoende deelnemers en vinden plaats in het gebouw van St Ursula, St Ursula 12 in Boxtel.

Aanmelden

U kunt zich tot en met woensdag 14 november 2018 aanmelden via het CJG@boxtel.nl met uw persoonlijke gegevens (naam en telefoonnummer). Voor meer informatie over de workshops kunt u ook bellen naar Jacqueline van den Dobbelsteen via 0641901802.