Biomassaplein

Meer informatie

Documenten

Boxtel Energie Neutraal 2040 (1.0 MB)

Lees meer over de ambitie "Boxtel blijft voorop met duurzaamheid" 

Contact

John van Zuijlen
j.v.zuijlen@mijngemeentedichtbij.nl 
073 553 11 74

Het project Biomassaplein is een samenwerking van de gemeenten Sint-Michielsgestel, Vught, Best en Boxtel. De samenwerkende gemeenten ontwikkelen een systeem, waarbij lokale biomassa regionaal gebruikt wordt voor onder andere het opwekken van energie. Dit systeem houdt in dat in eerste instantie houtige biomassa van gemeenten wordt verzameld en bewerkt. Daarna wordt het afgenomen door (regionale) marktpartijen of lokale kleinere installaties.

Inkomsten ingezet voor behoud en ontwikkeling landschap

De inkomsten die gegenereerd worden vanuit het Biomassaplein zetten we in voor het behoud en ontwikkelen van het landschap. De gelden vloeien in een fonds dat landschapsprojecten financiert. Het is daarmee een middel om het landschap in Het Groene Woud te onderhouden en te versterken.

Waarom een biomassaplein?

Voorop blijven met duurzaamheid is één van de speerpunten van de strategische visie van Boxtel. Niet voor niets is het uitvoeringsprogramma 'Boxtel Energie Neutraal 2040' in september 2011 vastgesteld. De projecten in dit programma hebben uiteraard als doel dat Boxtel in 2040 energie neutraal is. Het project om samen met andere gemeenten een biomassaplein op te zetten draagt bij aan dit doel.

 

Klik om te vergroten

Het laatste nieuws over het Biomassaplein

  

De realisatie van het Biomassaplein wordt mede financieel mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant. Zij geeft in het kader Landschappen van Allure subsidie om het project uit te werken.