Waar kunt u uw afval laten?

Meer informatie

Gemiddeld gooit een inwoner van de gemeente Boxtel 209 kilo aan restafval per jaar weg. Uit een analyse is gebleken dat dit afval nog beter gescheiden kan worden. Door diftar wil de gemeente Boxtel mensen bewuster met afval om laten gaan. U heeft de hoogte van de afvalstoffenheffing nu zelf in de hand. Maar welke mogelijkheden om te scheiden heeft u zoal? En vooral: waar kunt u terecht met deze verschillende afvalstromen? Op deze pagina vindt u een overzicht.

 

Wat?

Hoe/waar?

Groente- fruit en tuinafval (gft)

In de groene afvalcontainer. Of maak van uw gft-afval uw eigen compost. Over het composteren kunt u informatie krijgen bij de Geitenwei.

Glas

In de glasbakken op verschillende locaties in de gemeente.

Luiers en incontinentiemateriaal

In de verschillende inzamelcontainers op verschillende locaties in de gemeente.

Plastic

In de plastic inzamelzakken die tweewekelijks huis-aan-huis worden opgehaald. De exacte inzameldagen per postcode kunt u vinden in de afvalkalender

Papier

Bij u in de wijk: maandelijkse inzameling op zaterdag. Kijk voor de exacte inzameldata naar het overzicht in de afvalkalender

Meubilair

Gooi deze niet weg, maar breng ze bijvoorbeeld naar de Vincentiusvereniging of Het Goed!

Kleding

Breng het naar de Vincentiusvereniging, Het Goed of naar een van de inzamelcontainers in de gemeente. Vier keer per jaar geeft de gemeente ook toestemming voor een kledinginzameling huis aan huis. U kunt dan kleding in een plastic zak aan de weg zetten.

Blik

Gratis in te leveren bij de milieustraat