Kloppend Hart in Het Groene Woud

Doelstelling

Binnen het uitvoeringsprogramma Kloppend Hart van Het Groene Woud vallen 14 projecten. Deze projecten worden uitgevoerd met behulp van professionals, vrijwilligers, de provincie en gemeenten.

De doelstelling van het programma is het ecologisch, toeristisch/recreatief en sociaaleconomisch verbinden en versterken van de natuurkernen in Het Groene Woud en het omliggende cultuurlandschap.

Het uitvoeringsprogramma Kloppend Hart ziet kans om geld te verdienen aan de bijzondere landschapswaarde in Het Groene Woud, waarvan een deel terugvloeit in het beheer en onderhoud van het landschap.

Rapport "Gezond verstand heeft een kloppend hart"

In het rapport "Gezond verstand heeft een kloppend hart" (9.4 MB) staat meer informatie over het programma Kloppend Hart in Het Groene Woud. U vindt er een inleiding van het programma, uitgebreide beschrijvingen van de projecten, een toelichting op de financiering en ten slotte meer informatie over de uitvoering van het programma.

Acties voor een Kloppend Hart

Ondernemers, maatschappelijke organisaties, buurtschappen en gemeenten brengen gezamenlijk € 20 miljoen euro in en daarnaast vele vrijwilligersuren. De projecten die tot 2017 worden uitgevoerd vindt u terug in de gemeenten Boxtel, Best en Sint-Oedenrode.