Planning en fasering

Meer informatie

Herinrichting openbare ruimte centrum

Opening nieuwe Markt 

In augustus 2018 is de herinrichting van de Markt en de Rozemarijnstraat gestart. Het ambitieuze plan om tussen de kermis en de kerst de Markt te herinrichten gaat lukken. Zondag 16 december nemen we tijdens de Kerstfair de nieuwe Markt officieel in gebruik. Burgemeester Naterop en wethouder Van den Broek openen dan de Markt om 15.30 uur samen met Jas de Keistamper.

Vanaf vrijdag 21 december vindt de weekmarkt weer elke vrijdag plaats op de Markt.

Bruisende middelpunt van centrum Boxtel

De Markt moet het bruisende middelpunt van het Boxtelse Centrum worden. Aantrekkelijk voor iedereen die er woont, werkt, leeft en recreëert. Met klankbordgroepen van inwoners hebben we het gebied Gemeentevijver en Oude Boomgaard tot een mooi blauwgroen toegangsgebied naar de Markt gemaakt. Met een andere klankbordgroep van bewoners zijn we aan de slag gegaan om de aanloopstraten zo’n zelfde functie te geven, het project STA-P is klaar en in het binnenterrein van het gemeentehuis en nabij het Zusterspad zijn extra parkeerplaatsen gemaakt.

De Markt moet verder gaan bruisen als evenemententerrein en belangrijke ontmoetingsplek in Boxtel. Naast de infrastructurele kant zijn we met diverse belanghebbenden in gesprek gegaan om de Markt meer allure te geven. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de Markt als expositieruimte voor kunst, lichtgebruik en een permanente podiumfunctie.

Parkeren centrum Boxtel

In en rond het centrum van Boxtel kunt u op verschillende plekken uw auto parkeren. De afgelopen periode hebben wij de parkeervoorzieningen aangepast. Op dit moment onderzoeken we of wij nog wijzigingen kunnen doorvoeren. Lees meer over deze plannen op www.boxtel.nl/parkeren.

Klik om te vergroten