Partnerstad Wittlich in Duitsland

Klik om te vergrotenOp bezoek in Wittlich

Boxtel onderhoudt vriendschappelijke betrekkingen met het stadje Wittlich in de Eifel. Kleiner dan Boxtel, vertoont Wittlich toch diverse overeenkomsten. Wittlich aan de Lieser vervult met z'n 20.000 inwoners een centrale functie als 'Kreisstadt' in de regio Bernkaste-Wittlich.

Ligging

Wittlich ligt gunstig, aan of bij diverse doorgaande routes, op een knooppunt van spoorwegen en 18 km van het vliegveld Fohren, in de buurt van Trier. De laatste tientallen jaren heeft Wittlich vanuit industrieel oogpunt een centrumfunctie verworven. het biedt 16.000 arbeidsplaatsen en op zo'n 500 ha ruimte aan industrieen voor elektrotechnische producten, banden, automaterialen, landbouwmachines, sanitair, bouwbedrijven en breierijen. Het bekende bedrijf van Dr. Oetker is er gevestigd. Daarnaast zijn er overheidsorganisaties en dienstverlenende instellingen gevestigd zoals de GGD, het Arbeidsbureau, het Kadaster, het Belastingkantoor en de Rijkspolitie. Wittlich beschikt over een ziekenhuis met 400 bedden.

Het fraaie centrum van Wittlich kenmerkt zich door smalle straten. Wittlich ontwikkelt plannen om de verkeerscirculatie te verbeteren en het verkeer in de binnenstad daarbij terug te dringen.

Toerisme

Op sportgebied heeft Wittlich alles in huis. Om de sportvoorzieningen is Wittlich regionaal bekend. het recreatief Eldorado wordt vervolmaakt door een gemeentelijk park van 1000 ha in de buurt van Wittlich. Niet alleen inwoners, maar ook veel toeristen weten deze voorzieningen te waarderen. De gemeente richt haar gemeentelijk beleid dan ook op het toerisme.

Wittlich bezoeken?

U kunt terecht bij:
VVV Fremdenverkehrsamt Moseleifel
Neustrasse 7
0049 65 71 40 86
moseleifel@t-online.de
www.moseleifel-touristik.de