Trouwen in Boxtel

U kiest voor elkaar en wilt dat graag officieel bevestigd en juridisch goed geregeld hebben. U kunt dan trouwen of kiezen voor een geregistreerd partnerschap.

Als u daar uit bent, komen er nog veel meer keuzes op uw pad. Hoe wilt u dat die dag er uit ziet? Wordt het een formele ceremonie of gaat u juist voor een losse sfeer op die speciale dag? Kiest u voor toeters en bellen of voor een sobere invulling? Trouwt u in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden?

Veel vragen die beantwoord en keuzes die gemaakt moeten worden. Als u voor de gemeente Boxtel kiest, zijn wij u graag behulpzaam bij de voorbereidingen en het welslagen van uw belangrijke dag.

Rechten en plichten

Het huwelijk leidt automatisch tot een aantal rechten en plichten voor de partners. Het gaat dan onder meer om het gebruik van elkaars achternaam, de onderhoudsplicht en het verrichten van rechtshandelingen. Deze rechten en plichten liggen voor een groot deel vast in de wet.

Vanaf 1 januari 2018 geldt er een nieuwe wet als je gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, de wet Beperkte gemeenschap van goederen. Lees meer over de wet Beperkte gemeenschap van goederen (399 KB).

Tarieven

U kunt van maandag tot en met zaterdag trouwen, op een vaste trouwlocatie of een door uzelf gekozen plek. Bekijk de actuele tarieven voor trouwen in Boxtel.