Ceremonie

Ontvangst

Op alle trouwlocaties wordt u ontvangen door de ambtenaar van de burgerlijke stand en een gastheer of gastvrouw die u en uw gasten tijdens de hele plechtigheid zullen begeleiden.

De tijdsduur van de ceremonie

Voor de voltrekking van een huwelijk of partnerschapregistratie wordt één uur gereserveerd (met uitzondering van de kosteloze voltrekkingen op dinsdag; hiervoor reserveren we een kwartier).  Dit uur is als volgt opgebouwd: 15 minuten voor het verzamelen, binnenkomen en plaatsnemen van gasten en bruidspaar, 30 minuten voor de officiële ceremonie (toespraak, huwelijksvoltrekking, muziek, ringen wisselen en afrondend woord van de ambtenaar), 15 minuten voor feliciteren en vertrek bruidspaar en gasten. Dit betekent dat als het tijdstip van trouwen of partneren is vastgelegd om 13.00 uur de trouwzaal gereserveerd is van 12.45 uur tot 13.45 uur. Indien gewenst kan deze tijdsduur per kwartier verlengd worden. Hiervoor brengen we extra kosten in rekening.

Ringen

Als er ringen gewisseld worden kunnen de ringen bij binnenkomst aan de gastheer of gastvrouw af gegeven worden. Deze zorgt er dan voor dat de ringen op het juiste moment worden aangereikt.

Muziek

Het is op alle locaties mogelijk om de ceremonie op te luisteren met muziek. Dit kan uw eigen persoonlijke muziekkeuze zijn, maar wij kunnen ook zorgen voor passende muziek. Als u zelf muziek meebrengt is het de bedoeling dat u de cd’s op tijd aanreikt aan de gastheer of gastvrouw (bode) en dat u daarbij duidelijk aangeeft welke muziek er op welk moment gedraaid moet worden.

Voorkom muziekproblemen

In de praktijk blijkt dat muziek op alternatieve media of op zelfgebrande CD's/DVD's niet altijd vlekkeloos gedraaid kan worden. Als u hierover zekerheid wilt hebben raden wij u aan om de muziekdrager vooraf te testen op de locatie van uw keuze. Dit voorkomt teleurstellingen op de dag zelf.

Speciale wensen

Als er speciale wensen zijn dan is dit uiteraard al eerder besproken tijdens het huisbezoek van de ambtenaar van de burgerlijke stand. Er wordt zoveel mogelijk meegewerkt aan speciale wensen, dat betekent echter niet dat alles mogelijk is. Dieren bijvoorbeeld zijn niet toegestaan in de trouwzaal. Bij twijfel is het goed van te voren overleg te plegen met de medewerk(st)ers van Burgerzaken.

Strooien van rijst en confetti niet toegestaan

Binnen en buiten de drie trouwlocaties is het strooien van rijst, confetti, slingers e.d. niet toegestaan. Als dit toch gebeurt en leidt tot schoonmaakkosten, dan brengen we die kosten bij het bruidspaar in rekening. Een leuk alternatief is het strooien van rozenblaadjes of bellen blazen. Dit is buiten bij alledrie de trouwlocaties wél toegestaan.