Trouwlocaties

De gemeente Boxtel heeft vier vaste trouwlocaties.

De trouwzaal in het gemeentehuis Boxtel

De Raadzaal, die in Boxtel ook als trouwzaal fungeert, ligt aan de achterkant van het gemeentehuis aan de Dr. Van Helvoortstraat. De ingang van de trouwzaal vindt u aan het daar gelegen sfeervolle "Franse pleintje". De Raadzaal is gebouwd in 1998 onder architectuur van Kees Dam en heeft een bijzondere eigentijdse uitstraling.

Er is zitruimte voor circa 100 gasten. De bruidsauto mag u parkeren bij de ingang van de trouwzaal. Hiervoor verlenen wij een parkeerontheffing. Wij kunnen voor maximaal vijf andere auto's een parkeerontheffing verlenen voor reguliere parkeerplaatsen in de directe omgeving van het gemeentehuis. De parkeerontheffingen worden verleend in de vorm van tijdelijke parkeerkaarten.

De trouwzaal in het oude raadhuis te Liempde

In het landelijke Liempde is het klassieke voormalige raadhuis nog steeds beschikbaar voor het voltrekken van huwelijken of partnerschapsregistraties. De kleine trouwzaal heeft een intieme sfeervolle uitstraling en biedt ruimte voor circa 25 gasten. U moet er wel rekening mee houden dat deze locatie geen voorzieningen heeft voor mindervaliden. Parkeren in Liempde hoeft geen probleem te zijn. Hier zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig.

De trouwzaal in het Protestants kerkje te Boxtel

Het protestantse kerkje vindt u aan de Clarissenstraat in het hart van Boxtel. Dit prachtige neogotische kerkje is in 1812 gebouwd door de Boxtelse landmeter en architect Hendrik Verhees.

Het kerkje biedt zitplaats aan circa 80 gasten en heeft een bijzonder sfeervol en ingetogen karakter. Enkel de auto van het bruidspaar mag bij de ingang geparkeerd worden. In de directe omgeving van het kerkje is voldoende parkeerruimte voor andere auto's.

Trouwlocatie Boerderij ’t Dommeltje

Wat dachten jullie van een bruiloft tussen de koeien in de stal of in onze stoere, gezellige boeren schuur?  Boerderij ’t Dommeltje is een gemoedelijke en landelijk gelegen boerderij in het Brabantse Boxtel.

De zaal The Barn is onlangs vernieuwd en erg sfeervol ingericht. The Barn biedt plaats aan 100 – 250 zit/sta plaatsen en is ook toegankelijk voor mindervaliden.

Na de ceremonie en de toast is het tijd voor een (h)eerlijke barbecue met producten van eigen boerderij. De dj’s van ‘t Dommeltje maken er vervolgens een grandioos feest van! Bekijk alle mogelijkheden op de website van Boerderij 't Dommeltje.

Klik om te vergrotenTrouwlocaties in Boxtel
Klik om te vergroten
Klik om te vergroten

Voorzieningen voor mindervaliden

Zowel de trouwzaal in het gemeentehuis, als het protestantse kerkje in Boxtel en de Ridderzaal van Stapelen zijn goed toegankelijk voor mindervaliden. Het oude raadhuis te Liempde kent dergelijke voorzieningen helaas niet en is daarmee moeilijk toegankelijk.

Trouwen op een locatie naar keuze

U kunt niet alleen een persoonlijke keuze maken in trouwambtenaar, maar ook in trouwlocatie. Naast de vier vaste locaties is het in Boxtel ook mogelijk om te trouwen of partneren op een plek die voor u een bijzondere betekenis heeft. Deze locatie moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Aan het trouwen op een locatie naar eigen keuze zijn extra kosten verbonden.

Voorwaarden

  • De locatie moet voor iedereen goed bereikbaar zijn;
  • De locatie en voltrekking moeten voor iedereen toegankelijk (=openbaar) zijn;
  • De locatie moet voldoen aan de regels van goede smaak en openbare orde;
  • De locatie moet zodanig zijn ingericht dat op deze locatie de huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie te allen tijde kan doorgaan;
  • De locatie moet overdekt te zijn; de voltrekking mag niet in de open lucht plaatsvinden;
  • Er moet een overeenkomst worden overlegd waarin de criteria zijn opgenomen en gegarandeerd worden. Een dergelijke overeenkomst wordt door de gemeente Boxtel geleverd. Deze overeenkomst wordt ondertekend door de eigenaar van de locatie, het bruidspaar/de partners en de gemeente.

Schriftelijk verzoek

U moet er rekening mee houden dat een ambtenaar van Burgerzaken vooraf de door u uitgekozen locatie komt bekijken. Dit gebeurt uiteraard in overleg. Als u plannen heeft om van deze mogelijkheid gebruik te maken, dan moet u hiervoor uiterlijk drie maanden voor uw trouw- of registratiedatum een schriftelijk verzoek indienen bij het College van burgemeester en wethouders van Boxtel. Het adres is Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel.