Verkeer & Vervoer

Meer informatie

Boxtel is prima bereikbaar. De gemeente ligt niet alleen aan de grote infrastructuur zoals de rijksweg A2, maar ook langs het spoor. Vanaf het NS station in Boxtel neemt u de trein naar Den Bosch, Tilburg en Eindhoven.

Verkeer- en vervoersplan

De goede bereikbaarheid blijkt ook uit het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan (GVVP). De gevolgen van een goede bereikbaarheid op landelijk niveau lijken zich steeds meer te vertalen in problemen op het gebied van plaatselijke bereikbaarheid, verkeersleefbaarheid en de (gevoelsmatige) verkeersveiligheid.

Mobiliteitsvisie

Voor de zomervakantie van 2017 stelde de gemeenteraad het projectplan voor de nieuwe mobiliteitsvisie MOVE '31 vast. MOVE ’31 is de opvolger van het GVVP uit 2008. De visie moet halverwege 2018 klaar zijn. Over de beleidskeuzes en de concrete maatregelen besluit de gemeenteraad volgend jaar oktober.

Fietsklimaat

De gemeente Boxtel wil een kwaliteitsslag maken in haar fietsklimaat. De fietser moet maximale aandacht krijgen in het verkeers- en mobiliteitssysteem. In 2010 is het Fietsplan Boxtel Bicycle opgesteld. In dit plan worden verschillende maatregelen beschreven om de fiets in Boxtel op de kaart te zetten.

Lees meer over fietsen in Boxtel

Openbaar vervoer

Boxtel is goed bereikbaar, ook met het openbaar vervoer. Vanaf het treinstation in Boxtel bent u binnen 10 minuten in Den Bosch en binnen een kwartier in Tilburg en Eindhoven. Kijk voor de actuele vertrektijden op de website van de NS.

In Boxtel rijdt ook een buurtbus. Vanaf het station rijden drie buurtbussen door Boxtel en omgeving.

  • Buurtbus 203: 's-Hertogenbosch - Vught - Esch - Boxtel - Liempde
  • Buurtbus 204: Best - Boskant - Sint-Oedenrode - Olland - Kasteren - Liempde - Boxtel - Schijndel
  • Buurtbus 299: Oirschot - Spoordonk - Lennisheuvel - Boxtel - Gemonde - Sint-Michielsgestel

Lees hier meer over de prijzen en routes van de buurtbussen.