Fietsen in Boxtel

Fietsroutes

Boxtel is een prachtige gemeente om te fietsen. Aan alle kanten omringd door groen en landelijk gebied, bent u op de fiets in korte tijd in een prachtige omgeving. Er lopen diverse fietsroutes door onze gemeente en door onze buurgemeenten. U vindt ze allemaal op de website Visit Brabant.

 

Fietsvisie

Het fietsgebruik binnen de gemeente Boxtel is al hoog, maar heeft nog voldoende potentie om te groeien. De fiets is een duurzaam vervoermiddel en draagt bij aan de bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid van Boxtel. Onze fietsvisie (106 KB) is gericht op het stimuleren van het fietsgebruik en niet op het ontmoedigen van het autogebruik. Het gaat bovendien om meer dan alleen de infrastructuur.

Ons Brabant Fietst

De website Ons Brabant Fietst is hét vertrekpunt voor alles over fietsen in Brabant. Met praktische informatie zoals fietsroutes en routeplanner, fietsvoorzieningen, tips en leuke weetjes. Een agenda met acties en evenementen. Een plek om vragen te stellen en ervaringen te delen. Gaat het over fietsen, dan komt het samen bij Ons Brabant Fietst.

Brabant, dé fietsprovincie van Nederland!

Afgeronde projecten

De gemeente werkt aan verbetering van fietsroutes en fietspaden. Een goed voorbeeld hiervan is onderstaand afgerond project.