Fietsenstalling bij NS-station

Meer informatie

 

Contact

Klantenservice ProRail: 0800-7767245

Bereikbaar op elke werkdag tussen 8.00-18.30 uur

Veel treinreizigers fietsen naar het station, en dat aantal groeit. Wij vinden het belangrijk dat reizigers hun fiets goed kwijt kunnen en gemakkelijk kunnen terugvinden. Om op een slimme manier meer ruimte voor de fiets te creëren, werken ProRail, NS, de Provincie Noord-Brabant, Rijksoverheid en gemeenten werken nauw samen. Zie bijvoorbeeld ook de website Ruimte voor de fiets van Prorail.

700 extra fietsenstallingen

Station Boxtel heeft vanuit dit investeringsprogramma ruim 700 extra fietsenstallingen gekregen, bovenop de bestaande 1100 fietsenstallingen. De nieuwe fietsenstalling hebben dezelfde vorm als de bestaande fietsenstalling, dus met overkapping. Er zijn ruim 600 nieuwe fietsenstallingen aan de noordoostzijde van het station (centrum) gekomen. Aan de westzijde van het station (Ladonk) zijn 100 fietsenstallingen toegevoegd.

NS Fiets

NS Stations heeft een speciaal bedrijfsonderdeel dat bewaakte fietsenstalling op stations exploiteert: NS Fiets. In het stationsgebouw van station Boxtel hebben werkzaamheden plaatsgevonden om de fietsenstalling te verbeteren. De toegang naar de bewaakte fietsenstalling is verlicht, verruimd en verplaatst naar de locatie waar eerder een horeca gelegenheid (broodjeszaak) zat.

De bewaakte fietsenstalling heeft meer mogelijkheden gekregen om fietsen te repareren. De beheerdersloge van de bewaakte fietsenstalling heeft zicht op de wachtruimte en de commerciële ruimte ‘onder de trap’. Dit komt de sociale veiligheid ten goede.

Op de overzichtstekening Station: situering projecten 2014 (160 KB) (160 KB) ziet u waar de werkzaamheden voor de fietsenstalling hebben plaatsgevonden en waar in 2014 andere werkzaamheden uitgevoerd zijn op en rondom het station.

Meer informatie

Meer informatie over Ruimte voor de fiets vind je op de ProRail pagina Ruimte voor de Fiets. Of neem contact op met ProRail via ProRail Klantenservice 0800-7767245.

Het laatste nieuws over werkzaamheden station en spoorwegen