Ruimte voor de fiets - Uitbreiding fietsenstallingen

Meer informatie

 

Overzichtstekening station: situering projecten 2014 (160 KB)

 

Contact

Klantenservice Prorail: 0800-7767245

Elke werkdag tussen 8.00-18.30 uur

Niets makkelijker dan fietsen naar het station. Veel treinreizigers doen dat, en hun aantal groeit. Wij vinden het belangrijk dat reizigers hun fiets goed kwijt kunnen en gemakkelijk kunnen terugvinden. Hoe maken we op een slimme manier meer ruimte voor de fiets? ProRail, NS, de Provincie Noord-Brabant, Rijksoverheid en gemeenten werken daarin nauw samen, zie ook website Prorail Ruimte voor de fiets.

700 extra fietsenstallingen

Station Boxtel heeft vanuit dit investeringsprogramma ruim 700 extra fietsenstallingen gekregen, bovenop de bestaande 1100 fietsenstallingen. De nieuwe fietsenstalling hebben dezelfde vorm, dus met overkapping, als de bestaande fietsenstalling. Er zijn ruim 600 nieuwe fietsenstallingen aan de noordoostzijde van het station (centrum) gekomen en aan de westzijde van het station (Ladonk) zijn 100 fietsenstallingen toegevoegd.

Nieuwe fietsenstallingen op terrein Q-Park parkeerplaatsen

Het bijzondere van het station in Boxtel is dat momenteel het terrein waar de 600 nieuwe fietsenstallingen gaan komen, nu door Q-Park parkeerplaatsen wordt geƫxploiteerd. Na overleg en onderhandeling tussen verschillende bevoegde organisaties zoals Prorail, NS Stations, Provincie Noord-Brabant, Q-Park en de gemeente is er overeenstemming bereikt. De 600 fietsenstallingen zijn op de plek gekomen van 50 parkeerplaatsen die het dichtst zijn gelegen bij het stationsgebouw. De 64 parkeerplaatsen die dan nog overblijven zal de gemeente huren en zijn exclusief te gebruiken door bewoners door ze toe te voegen aan de plannen voor parkeervergunningen.

Meer informatie

Meer informatie over Ruimte voor de fiets vind je op de ProRail pagina Ruimte voor de Fiets. Of neem contact op met ProRail via ProRail Klantenservice 0800-7767245.

Het laatste nieuws over werkzaamheden station en spoorwegen