Wandelen en fietsen

De Boxtelse groene buitenkant is een mooi gebied om in te wandelen. Maar voor groene plekken kunt u als wandelaar ook prima terecht in de Boxtelse kom: in het wandelpark Molenwijk, in het wat grotere Sparrenrijk, de wijkparkjes in Oost, het processiepark achter de Petruskerk en het oude park rond kasteel Stapelen, dat zo mooi door de Dommel wordt omgegeven.

Natuurpark Boscheind

In Lennisheuvel ligt het Natuurpark Boscheind. Tussen het bedrijventerrein en het buurtschap in, kunt u in de inspiratietuin ideeën opdoen voor uw eigen tuin en een reconstructie van een Romeinse boerderij bekijken.

Zelf wandelroutes samenstellen

In en om Boxtel kunt u met behulp van wandelroutenetwerk Het Groene Woud zelf een ideale route uitstippelen. Dit netwerk is per 29 mei 2011 geopend in heel het Groene Woud. De routes bieden een uitstekende mogelijkheid om kennis te maken met landschap en cultuurhistorie van de gemeente. Het VVV en Bezoekerscentrum De Groene Poort hebben beiden een grote rol binnen dit geheel.

Fietsen

Boxtel is een prachtige gemeente om te fietsen. Aan alle kanten omringd door groen en landelijk gebied, bent u op de fiets in korte tijd in een prachtige omgeving. Er lopen diverse fietsroutes door onze gemeente en door onze buurgemeenten. U vindt ze allemaal in het Fietsroutenetwerk van de Meierij.

Fietscafés

Langs de routes liggen verschillende fietscafés, die speciaal gericht zijn op het comfort van de fietser. Naast ruime openingstijden en een fietsenstalling kunt u hier ook terecht voor een bandenplaksetje en een fietspomp.