Participatiewet

Heb je vragen?

  • Telefonisch spreekuur casemanagers werk & inkomen: elke werkdag van 9.00-10.00 uur
    Telefoonnummer: (0411) 65 53 21
    E-mailadres: mo@boxtel.nl 
  • Vragen over toeslagen? Bel de Belastingdienst: 0800 - 0543

Meer informatie

Het is de bedoeling dat er meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een reguliere baan krijgen. De gemeente zorgt voor integrale toegang tot ondersteuning van de mensen die onder de participatiewet vallen. Heeft u geen werk en weinig geld om van te leven? Dan heeft u mogelijk recht op een uitkering op grond van de Participatiewet. Hiermee kunt u in uw levensonderhoud voorzien tot u weer werk heeft.

Werkmakelaar

De gemeente Boxtel zet werkmakelaar Maarten Rooyackers in om werkgevers te matchen met werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. In een filmpje vertellen werkmakelaar Rooyackers, een jongere die dankzij de match een baan kreeg én een werkgever over hun ervaringen.
Bekijk het filmpje

Werkgeversservicepunt

Binnen Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant (WSPNOB) werken ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden samen aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt. Eén van de belangrijkste opgaven is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan regulier werk te helpen. In totaal gaat het om 125.000 extra banen in 2026 in de marktsector, het onderwijs en bij de overheid. Het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant is opgericht om deze banenafspraak uit te voeren.
Meer over het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant