Schulden

Wanneer u schulden heeft, kan het moeilijk zijn om uw vaste lasten of schulden te betalen. Voor hulp bij het maken van een plan om geldzaken beter te regelen, kunt u zich melden bij WegWijs. Daarnaast is er Bureau Schulddienstverlening. Met een schulddienst­verlener gaat u met uw eventuele partner aan de slag om schulden af te lossen en te voorkomen dat nieuwe schulden ontstaan.

Wanneer u een traject schulddienstverlening volgt, gaat een deel van uw inkomen naar de schuldeisers. Daardoor wordt uw besteedbare inkomen lager. U kunt in dat geval vaak gebruik maken van minimaregelingen. 

Hulp bij administratie

Als u een beroep doet op schulddienstverlening, is het belangrijk dat u uw administratie op orde heeft. Schulden ontstaan vaak omdat iemand geen goed overzicht heeft van het inkomen en alle uitgaven. De welzijnsorganisatie ContourDeTwern biedt thuisadministratie. Dit wordt Schrijven en Blijven genoemd. Vrijwilligers helpen u bij het ordenen van uw administratie. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt, neem dan contact op met ContourDeTwern op telefoonnummer (0411) 65 58 99. Zij biedt ondersteuning aan alle inwoners van de gemeente Boxtel.