4 en 5 mei

Op 4 en 5 mei staan we samen stil bij vrijheid. Net als afgelopen jaar, is de herdenking van de oorlogsslachtoffers op 4 mei ook dit jaar in aangepaste vorm. We houden rekening met de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus onder controle te krijgen.

4 mei

In de gemeente Boxtel kun je de dodenherdenking op 4 mei volgen via Omroep Dommelland. Zij zenden dit live uit vanaf 19.45 uur. Wij vragen iedereen om 20.00 uur twee minuten stilte in acht te nemen en deel
te nemen aan het moment van nagedachtenis. We herdenken samen in verbondenheid, ieder met zijn eigen herinneringen en gedachten. Na dit moment van stilte volgt het Wilhelmus.

5 mei

5 Mei is de nationale feestdag waarop we het einde van de Tweede Wereldoorlog vieren. Dat doen we in het besef dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is. Vrijheid is kwetsbaar en vraagt verantwoordelijkheid van ons allen, juist nu er een beroep op ons wordt gedaan om goed voor elkaar te zorgen. Je kunt vanuit huis meedoen door jouw vlag uit te hangen, mee te zingen, de stilte in acht te nemen of bijvoorbeeld tv te kijken. Zo staan we alleen, en toch samen, stil bij beide dagen.