Bescherm jouw huis tegen inbraak tijdens vakantieperiode

De zomer is een populaire tijd voor vakanties, maar helaas ook voor inbrekers. Nu het zonnetje eindelijk begint te schijnen, zijn we vaker van huis. Daarom delen we enkele belangrijke tips om jouw huis veilig te houden terwijl je geniet van jouw vakantie en het lekkere weer. 

Tip 1: Maak het huis bewoond

Het is belangrijk dat inbrekers denken dat er mensen thuis zijn. Laat daarom hier en daar een lampje branden en overweeg verlichting op timers. Laat voordat je op vakantie gaat expres wat spullen achter. Laat bijvoorbeeld een koffiekopje of ontbijtbord op tafel staan. Tot slotte, kun je de buren vragen om de post op te halen, zodat deze niet opgestapeld bij de voordeur ligt.

Tip 2: Sluit alles goed af

Dit klinkt logisch, maar een inbreker heeft vaak maar dertig seconden nodig om een slecht beveiligde woning binnen te komen. Zorg dat alle ramen en deuren goed gesloten zijn, vooral het keukenraam, de achterdeur en de voordeur. Sluit ook jouw ramen als je maar een paar uur weg bent.

Tip 3: Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen

Berg waardevolle elektronica zoals smartphones, tablets en laptops uit het zicht op. Dit geldt ook voor sieraden en andere waardevolle spullen.

Tip 4: Gebruik slimme technologie

Installeer camera’s en/of alarmsystemen die je op afstand kunt bekijken. Deze systemen schrikken inbrekers af en zorgen voor extra gemoedsrust wanneer je van huis bent.

Met deze eenvoudige maatregelen kun je met een gerust hart van jouw vakantie genieten. Lees meer informatie over welke tips je nog meer kunt nemen om jouw huis veilig te houden