Boodschap burgemeester Van Meygaarden

Beste inwoners van Boxtel,

In Nederland neemt het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames door het virus weer toe. Daarom zijn de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan aangescherpt. Ik wil u vragen de maatregelen serieus te nemen. Samen kunnen we verdere verspreiding van het virus tegengaan!

Een moeilijke tijd

De coronacrisis is voor velen van ons voor een moeilijke periode. Er zijn mensen ernstig ziek geworden en overleden. Vandaag 6 oktober herdenken we met elkaar ook de moeilijke periode die we al hebben doorgemaakt. We herdenken iedereen die is overleden aan het virus. We staan ook stil bij degene die hun baan verloren of met ander verdriet te maken kregen. Vandaag staan we stil bij de getroffenen van het coronavirus in de breedste zin van het woord. Mijn gedachten gaan uit naar iedereen die de afgelopen tijd verdriet heeft ervaren door dit verschrikkelijke virus.

Aandacht voor elkaar

Helaas is deze moeilijke periode nog niet voorbij. We herdenken moeilijke momenten en beseffen ons daarom des te meer de noodzaak van aandacht voor elkaar. Het is extra belangrijk om aandacht te hebben voor elkaar. Bel elkaar een keertje extra op of stuur een kaartje. We kunnen ook met afstand dichtbij elkaar blijven! En aandacht hebben voor elkaar.

Helpt u mee?

Wanneer wij de maatregelen samen zo goed mogelijk naleven, gaan we verdere verspreiding van het virus tegen. De 1,5 meter afstand houden, het vermijden van drukke plekken, het thuisblijven bij klachten, het wassen van handen en het hoesten in ellenbogen zijn altijd van toepassing. Ook de aanvullende maatregelen van het RIVM zijn belangrijk.

Ik wens u heel veel sterkte de komende tijd.

Ronald van Meygaarden
Burgemeester van Boxtel