Brief burgemeester Ronald Van Meygaarden

Beste inwoners van de gemeente Boxtel en Esch,

De donkere dagen voor Kerst zijn dit jaar wat donkerder dan anders. De Coronacrisis laat niet toe dat wij de Feestdagen met familie en vrienden doorbrengen. En dit is juist precies het tegenovergestelde waar de Feestdagen voor staan. In geborgenheid samen zijn. Het donker nemen voor wat het is en samen vooruitkijken naar de toekomst. De dagen worden weer langer, de natuur gaat zich herstellen en het is niet meer zo lang wachten op het voorjaar en daarna de zomer.

Dit jaar is het anders. Het licht zal moeten komen van de tablet of telefoon waarmee wij nu onze geliefden dichterbij halen. Gelukkig is er wel het vooruitzicht van een medicijn. Ook al duurt het misschien nog even, er is weer zicht op ons oude leventje.

We hebben ook wat kunnen leren in de afgelopen periode. Zo weten wij nu dat we heel veel vergaderingen net zo efficiënt met moderne communicatiemiddelen kunnen houden. Verder weten wij ook dat het voor sommige mensen niet makkelijk is zich neer te leggen bij besluiten die hun vrijheid beperken. Kortom er zijn de nodige punten waar wij straks onder het genot van een hapje en een drankje het nog eens goed met elkaar over moeten hebben. Ik hoop dat wij dit als alles weer normaal is, niet vergeten.

Boxtel heeft mij verrast. Voor ik hier kwam werken, was ik er al van overtuigd dat het hier goed werken, wonen en leven is. Maar in tijden van nood leer je een dorp en haar inwoners beter kennen. Nog meer dan ik verwacht had, is men hier in staat rekening met elkaar te houden, voor elkaar te zorgen en de schouders er onder te zetten als het moeilijk wordt. Niet klagen maar aanpakken. Vol bewondering heb ik gekeken naar de diverse ondernemers die het nu echt moeilijk hebben in deze tijd. Ik hoop oprecht dat wij dit allemaal honoreren zodra zij hun bedrijfsdeuren weer open mogen doen. Los van het feit dat zij het verdienen om weer te mogen verdienen, hebben wij hen ook heel hard nodig om het hart van onze gemeente kloppend te houden.

Rest mij voor nu u allemaal goede Kerstdagen te wensen en uiteraard geduld, uithoudingsvermogen, creativiteit en heel veel gezondheid in het nieuwe jaar.

Ik hoop u snel (weer) te mogen ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Ronald van Meygaarden
Burgemeester van Boxtel