Economisch stimuleringsbudget investeert in ‘Koop Lokaal ’en het Rode Kruis

Twee weken geleden deed de gemeente Boxtel een oproep aan de voorzitters van de lokale ondernemersverenigingen: ‘Willen jullie meedenken over hoe we het resterende bedrag van het economisch stimuleringsbudget het effectiefst kunnen inzetten?’ Met dit budget wil het college  zoveel mogelijk lokale ondernemers ondersteunen.  De oproep ontving goede suggesties om het budget optimaal in te zetten.

Quote van het college

 ‘We leven in een moeilijke tijd. De gemeente Boxtel heeft een enorme waardering voor de manier waarop ondernemers de samenwerking opzoeken en creatief en daadkrachtig zijn. Met het bedrag uit het economische stimuleringsbudget willen we de ondernemers uit onze gemeente ondersteunen'.

We willen hiermee lokaal kopen stimuleren

Het Centrummanagement is initiatiefnemer van Plan C, ook wel bekend als Plan C(orona). Het doel van Plan C is om  lokale ondernemers te laten vertellen wat zij te bieden hebben en op welke momenten. Zij roepen de Boxtelse samenleving op om hiervan gebruik te maken. Dit doen ze met de slogan ‘Koop Lokaal’. Dit plan is opgezet voor alle ondernemers binnen de gemeente Boxtel.

Centrummanagement Boxtel ontvangt als initiatiefnemer een bedrag van € 18.000,- uit het economisch stimuleringsbudget. Hiermee gaan zij  communicatie rond deze campagne nog verder intensiveren. Er worden meerdere acties uitgezet: advertentie is lokale kranten, winacties en andere promotieactiviteiten.

Desinfecterende gel voor het Rode Kruis

MagicFX, ontwerper van special effects, heeft hun voorraad vlamvloeistof gebruikt om flesjes desinfecterende handgel te maken. De handgel is geschonken aan het Rode Kruis geschonken. Het Rode Kruis verdeelt de handgel over de ziekenhuizen. Normaliter wordt deze vloeistof gebruikt voor vuurmachines op festivals.MagicFX ontvangt hiervoor een bijdrage  uit het economisch stimuleringsbudget van € 2.975,-.

Het overige budget blijft beschikbaar voor acties ná de corona-maatregelen

Na het investeren in bovenstaande initiatieven is er nog budget over. Deze wens kwam naar voren uit de aangedragen suggesties.