Elektrische deelauto in Boxtel nu ook in de Pierre Janssenstraat

Gedeeld persbericht van Samen Slim Rijden Boxtel

Samen Slim Rijden Boxtel heeft sinds kort een 3e elektrische deelauto in de Pierre Janssenstraat beschikbaar. Doordat er nu niet alleen 2 deelauto’s (een Renault ZOE en een BMW i3) bij het gemeentehuis staan, maar ook een deelauto in de Pierre Janssenstraat (een Renault ZOE), zijn de deelauto’s voor nog meer mensen in Boxtel bereikbaar. Ook in o.a. Liempde en Lennisheuvel wordt geïnventariseerd of er belangstelling is voor een elektrische deelauto, zodat bij voldoende belangstelling het initiatief uitgebreid kan worden met een 4e en eventueel een 5e deelauto. ECBoxtel, Transitie Boxtel, Gemeente Boxtel en een groep enthousiaste kartrekkers ondersteunen het deelauto initiatief.

Kosten besparen

Veel auto’s in Boxtel staan een groot gedeelte van de week stil en kosten ook als ze stilstaan veel geld. Door de beschikbare deelauto’s is er nu een serieus alternatief beschikbaar, waardoor een eigen auto voor sommige inwoners van Boxtel overbodig is geworden. Deelauto gebruikers besparen gemiddeld € 150 tot € 200 euro per maand als ze hun eigen auto verkopen en gebruik gaan maken van een deelauto. Je hebt geen vaste kosten zoals wegenbelasting, verzekering en onderhoud, maar betaalt alleen abonnementskosten en bij gebruik van de deelauto.

Minder CO2-uitstoot

Daarnaast zorgen deelauto’s voor minder autokilometers en minder CO2-uitstoot. Iedere deelauto vervangt 5-7 auto’s op straat, dus als er genoeg deelnemers zijn dan ontstaat er weer wat meer ruimte op straat. Kortom, de deelauto draagt ook bij aan een prettige woon- en leefomgeving.

Hoe werkt het?

Een van de lokale kartrekkers is altijd bereid om nieuwe gebruikers op weg te helpen. Het aanmelden gaat heel eenvoudig via de website. Na aanmelding download je een app en vervolgens kun je de Renault ZOE of de BMW i3 reserveren, openen en sluiten via de app. In verband met Corona zijn de auto’s uitgerust met een hygiënekit. Voor en na gebruik van de auto maken de gebruikers het stuur en andere oppervlakken schoon zodat het gebruik van de deelauto veilig is.

Introductieaanbod van de gemeente: 140 km per maand gratis

Als je nu een abonnement afsluit om de elektrische deelauto te gebruiken, ontvang je 140 km per maand gratis tot 1 maart 2021. Dit komt overeen met een waarde van € 25,00 per maand. Hiermee wil de gemeente mensen stimuleren een deelauto te gebruiken.

Meer informatie en aanmelden

Een aantal inwoners zijn ambassadeur voor Samen Slim Rijden Boxtel. Meer informatie, het aanmelden voor een proefrit of inschrijven kan via: www.boxtel.samenslimrijden.nl