Fons Naterop benoemd tot waarnemend burgemeester in Boxtel

De commissaris van de Koning in Noord-Brabant, Wim van de Donk, heeft Fons Naterop, de burgemeester van Aalburg, benoemd tot waarnemend burgemeester in de gemeente Boxtel. Hij blijft burgemeester van Aalburg totdat die gemeente opgaat in de nieuwe gemeente Altena per 1 januari 2019.

“Beste inwoners van Boxtel, Liempde en Lennisheuvel. 27 november neemt jullie burgemeester Mark Buijs afscheid van Boxtel. Met ingang van 28 november neem ik zijn taken over en mag ik waarnemend burgemeester zijn in jullie prachtige gemeente. We gaan elkaar vanaf morgen vast een keer tegenkomen, ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten. Mark Buijs, dank voor je inzet voor Boxtel en heel veel succes als burgemeester van Oosterhout.”

De benoeming tot waarnemend burgemeester van Boxtel is tot stand gekomen na overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad. De benoeming gaat in op woensdag 28 november. Hij volgt Mark Buijs op die benoemd is als burgemeester van Oosterhout.

De heer Naterop was gemeentesecretaris in Lith, Geldermalsen en Halderberge. Hij was daarnaast directielid van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. In 2008 werd hij benoemd tot burgemeester van de gemeente Aalburg. De benoeming geldt tot een nieuwe burgemeester wordt benoemd.

Burgemeester Fons Naterop