Geen gratis hondenpoepzakjes meer verkrijgbaar

In onze gemeente waren nog op enkele plekken hondenpoepbakken met dispensers voor (hondenpoep)zakjes te vinden. Die dispensers vulden wij met plastic zakjes om hondenpoep in weg te gooien. Daar stoppen wij nu mee.

Redenen zijn milieu, vandalisme en opruimmiddel verplichting

We stoppen met het weggeven van gratis plastic zakjes vanwege duurzaamheid en het milieu. Net zoals je bij winkels en supermarkten ook geen gratis plastic tasjes meer krijgt. Vaak komen plastic zakjes via de afvoerputten in het riool terecht, dat willen we zo veel mogelijk voorkomen. Een andere reden is vandalisme. De dispensers werden namelijk nog wel eens leeg getrokken of in brand gestoken. Bovendien geldt er behalve de aanlijn- en opruimplicht voor hondenbezitters, ook een plicht om tijdens het uitlaten van hun honden zelf ruimmiddelen (zakjes of schepjes) bij zich te hebben.

Afvalbakken blijven staan

Als een speciale afvalbak voor hondenpoep niet bruikbaar meer is vervangen we die door een gewone afvalbak. Deze krijgt dan een pictogram voor (zwerf)afval én hondenpoep.

Meer informatie

Op de pagina honden uitlaten lees je meer informatie. Als je nog vragen hebt neem dan contact op met ons Servicepunt Openbare Ruimte via (0411) 65 59 44.