Gemeente Boxtel geeft voucher voor ondernemersadvies

Anneke van den Aker (HR consultancy) ontwikkelde in samenwerking Carolijn van der Hoeven (Carolijn Schrijft) een idee om lokale ondernemers te helpen in deze roerige tijden. Zij geven ondernemersadvies in de vorm van een column in DeMooiBoxtelKrant. Om het idee te realiseren dienden zijn een aanvraag in bij de gemeente voor een voucher uit het economisch stimuleringsbudget.

Kennis delen met alle ondernemers van gemeente Boxtel

Van den Aker en Van der Hoeven worstelden met dezelfde vraag: “Hoe kan ik met mijn kennis iets betekenen voor de lokale ondernemers?” Ze bundelden daarom hun krachten.

Van den Aker: ‘’In deze coronacrisis komt er enorm veel op bedrijven af. We zien dagelijks de problemen, de vele regeltjes, nieuwe wetten én de kansen die je als ondernemers nu kan pakken. Kansen waar ondernemers vaak geen weet van hebben. Dat geldt ook voor alle regelingen die er nu zijn. We willen graag kennis meegeven aan de ondernemers in onze gemeente.”

Wethouder Eric van den Broek ziet dit als een kans voor ondernemers: ‘’Deze actie kan zorgen voor een rimpeleffect. Dit initiatief heeft de potentie om ondernemers te helpen. Niet alleen Carolijn, Anneke, DeMooiBoxtelKrant, maar ook alle lokale ondernemers die door middel van de kennisdeling via de columns worden bereikt. Het draagt daarbij ook bij aan het plan Koop Lokaal. De gemeente Boxtel draagt hier dan ook graag haar steentje aan bij.”

Ondernemersadvies via een column

Op deze manier delen Van der Aker en Van der Hoeven de kennis waarover zij beschikken. De column verschijnt vier keer in DeMooiBoxtelKrant. Van den Aker:  “Door onze vele gesprekken met verschillende ondernemers hebben we geïnventariseerd welke vragen nu het meest spelen. Dit loopt uiteen van HR-vraagstukken tot het herpositioneren van een bedrijf. Via de columns is de kennis beschikbaar voor iedereen en komt het ook daar waar wij de informatie willen hebben: bij de Boxtelse ondernemer.”

De krant sponsort een deel van de kosten. Het overige bedrag van € 1000,- wordt middels de gemeentelijke voucher vergoed.