Gemeente Boxtel plant 200.000 bloembollen

In opdracht van de gemeente Boxtel zijn er op woensdag 16 november 200.000 bloembollen in Boxtel geplant. De mix die is geplant heet Bee suprise XL. In het voorjaar zijn de eerste tekenen van bloei zichtbaar.

Locaties

De bollen zijn geplant aan de Bosscheweg/Brederodeweg vlakbij de rotondes Munsel, Dukaat, Fellenoord en La Salle. Er is onderzocht welke bloembollen het meest geschikt zijn voor deze locaties. Er is gekozen voor een meerjarige bloembollenmix die van februari tot juni bloeit. De bloeitijd is afhankelijk van het weer.

Aandacht voor biodiversiteit 

De laatste jaren is er veel aandacht voor biodiversiteit. Een van de manieren om de biodiversiteit in de gemeente te verhogen is door een bloembollenmengsel toe te voegen aan een kruidenrijke berm. Hierdoor is de berm al vanaf februari interessant voor insecten en is er bij een warm voorjaar voedsel in de vorm van stuifmeel en nectar beschikbaar. We hopen hiermee een bijdrage te leveren aan de verbetering van de insectenpopulatie. Zes tot acht weken na de laatste bloei maaien we het loof af. Dit afstervingsproces van het loof is belangrijk voor de bloei het jaar daarop.