Groene Handdruk dementie­vriendelijke wandeltuin verpleeghuis Liduina

Wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel reikte maandag 20 januari een Groene Handdruk uit aan Diny Stolvoort van Stichting Licht op Groen voor Kwetsbaarheid. De handdruk werd symbolisch in ontvangst genomen door mevrouw Van Asveldt-van Drunen. De uitreiking vond plaats bij verpleeghuis Liduina van zorggroep Elde, waar de stichting een dementievriendelijke wandeltuin realiseerde. De uitgereikte Groene Handdruk bestaat uit een zeer groot aantal bloembollen ter waarde van € 500.

Door herinrichting van de buitenruimte achter verzorgingshuis Liduina van Zorggroep Elde in Boxtel is een wandeltuin gerealiseerd, die ouderen met dementie in staat stelt de natuur te beleven. Er is een bijvriendelijke en bloemrijke tuin gerealiseerd door het planten van bloembollen, hoogstam-fruitbomen en gemengde struiken. Dit zorgt voor meer biodiversiteit. Hierdoor kunnen de bewoners en hun begeleiders meer met natuurbeleving doen en meer met natuur bezig zijn. Het project is onderdeel van een groter project, gericht op bevordering van participatie van mensen met een beperking via rolstoelvriendelijke paden naar het centrum van Boxtel en Selissenwal.

Groene Handdruk uitgereikt aan Diny Stolvoort van Stichting Licht op Groen voor Kwetsbaarheid

Diny is de drijvende kracht achter meerdere van dit soort tuinen in de gemeente. Zij zet zich hier enorm voor in en draagt hierdoor bij aan het welzijn van de bewoners van Boxtel. De handdruk werd symbolisch in ontvangst genomen door mevrouw Van Asveldt-van Drunen. Ook zij heeft zich jarenlang ingezet voor de tuin en als blijk van waardering mocht zij de handdruk in ontvangst nemen. Naast de de Groene Handdruk heeft de stichting voor € 500 aan bloembollen ontvangen, die al geplant zijn in de dementievriendelijke tuin. De bloembollen zijn speciaal geselecteerd en aantrekkelijk voor bijen en andere insecten.