Herfstblad en bladkorven

Elk jaar zorgen we voor het verzamelen en afvoeren van herfstblad van gemeentebomen. In drie rondes zamelen we het blad in. We starten als ongeveer de helft van het blad in een wijk of straat is gevallen. Meestal is dat rond half november. De exacte planning bepalen we per locatie. We houden rekening met de bladval en prioriteiten in uitvoering. De goten langs de wegen maken we in twee rondes met de veegmachine vrij van blad en eikels.

We plaatsen de bladkorven in de week van maandag 12 oktober

Deze plaatsen we op plekken waar veel grote bomen staan en het blad niet op een brede berm of grasveld bij elkaar gelegd kan worden. Op andere plaatsen dus niet. Het aantal bladkorven blijft dit jaar beperkt tot de locaties op de lijst op onze website. We voegen geen locaties toe. Bekijk alle locaties op www.boxtel.nl/bladinzameling. De gemeente zorgt voor het leeg maken van de bladkorven. Half december halen we de korven weg.

Bladkorven zijn alleen bedoeld voor blad van gemeentebomen

Vorig jaar werd op een enkele plaats ook ander afval in de korven gegooid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan complete struiken uit de eigen tuin. Dit zorgt voor extra werk om het afval te scheiden en kost ook extra geld. Daarom halen we bladkorven weg als er ander afval in wordt gegooid. Dat is jammer, want veel mensen maken gebruik van de bladkorven.

Blad opruimen, of toch niet?

Niet al het blad in jouw tuin hoef je op te ruimen. Blad kan dienen als winterdek voor plantvakken of omgezet worden in compost. Ook zorgt blad voor goede beschutting en voedsel voor insecten, vogels en egels. Blad uit jouw tuin dat je toch kwijt wilt, kun je afvoeren in de groene kliko of gratis inleveren op de milieustraat.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over de bladinzameling kun je terecht bij het Servicepunt Openbare Ruimte via (0411) 65 59 11.