Keukenbazen Battle 2019 na de zomer van start

Zit jij in schooljaar 2019-2020 in groep 7 of 8? Doe dan mee met de Keukenbazen Battle en word Keukenbaas 2019. Vorm een team en maak samen een hoofdgerecht. Stuur het gerecht in en win super leuke prijzen!

Zo word je keukenbaas 2019

De opdracht voor de teams luidt: ‘Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt’. Maak tijdens het koken foto’s van het gerecht. Deze foto's stuur je in met je inschrijving. Het is ook leuk als je je foto’s (of filmpjes!) deelt op Instagram, Facebook of YouTube. Zet er dan #keukenbazen2019 bij.

Deelnemers gaan in teams van 2 of 3 kinderen de strijd aan. Per gemeente gaat één team door naar de finale op zaterdag 5 oktober. Welk team dat is wordt op 30 september bekend gemaakt door Frank van den Berk, onze lokale Topkok van de Rechter. Tijdens het feestelijke diner op 9 oktober worden de winnaars van de  Keukenbazen Battle 2019 bekend gemaakt.

De Mega Live KookBattle op 5 oktober

Tijdens de Mega Live KookBattle koken jullie samen met Frank van den Berk (kok van De Rechter) jullie gerecht voor een professionele jury. Dat is bij het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch.

Het feestelijke finalediner op 9 oktober

Op deze avond koken professionele koks een diner, met als inspiratie de gerechten van de Mega Live KookBattle. Je mag het zelf lekker opeten, samen met je ouders, kok Frank, de burgemeester van Boxtel en andere gasten. Na het eten maakt de vakjury bekend welk team de Keukenbazen Battle 2019 heeft gewonnen. De burgemeester van de winnende gemeente wordt een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland.

Win een van de drie prijzen

Voor de teams zijn er drie prijzen te verdienen: de prijs voor de overall winnaar, de prijs voor het meest creatieve gerecht en de prijs voor de beste smaakcreatie. De burgemeester van de winnende gemeente wordt een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland.

Meld je aan

Stuur het recept, de ingrediënten en foto’s uiterlijk zondag 22 september in via www.keukenbazen.nl Wie weet mag jouw team de gemeente Boxtel vertegenwoordigen tijdens de Mega Live KookBattle. Heel veel succes!