Kom je ook naar het Duurzaam Weekend Boxtel op 8 en 9 oktober?

Op 8 en 9 oktober organiseren Transitie Boxtel, de gemeente Boxtel en het Centrummanagement in het bruisend centrum van Boxtel het Duurzaam Weekend: een weekend met verschillende activiteiten rondom duurzaamheid. 

Zaterdag 8 oktober

Op zaterdag 11.45 uur vindt de opening van het Duurzaam Weekend plaats door wethouders Désiré Van Laarhoven en Mariëlle van Alphen. Tussen 12.00 en 16.00 uur is dan de informatiemarkt op de Markt geopend. Diverse organisaties die met duurzaamheid in Boxtel actief zijn nemen hieraan deel. Ook het team duurzaamheid van de gemeente is aanwezig om informatie te geven over allerlei initiatieven en steun van de gemeente op dit terrein. 

Zondag 9 oktober

Op zondag is de informatiemarkt geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Naast de deelnemers van zaterdag is daarbij ook het Energieloket Brabant Woont Slim aanwezig met een bijzondere stand in de vorm van een Tiny House. De zondag bevat ook een aantal activiteiten voor kinderen waaronder een workshop instrument maken van duurzame materialen.

Zondag 9 oktober in het gemeentehuis

Ook op zondag, maar dan binnen in het gemeentehuis, vinden lezingen plaats afgewisseld met muziek. Een kort overzicht:

13.15-13.40 uur Optreden koor Ratatouille 
13.45-14.30 uur Je energierekening omlaag, zo doe je dat! Door energieloket Brabant Woont Slim
14.45-15.15 uur Groenvoorzieningen op en rond onze huizen
15.30-16.00 uur  Optreden Star Company
16.15-16.45 uur Voetafdruk voor een beter milieu door Jan Juffermans 

Iedereen is welkom. Tijdens de pauzes kun je aansluiten bij het programma of de zaal verlaten. Let op: er zijn een beperkt aantal zitplaatsen.

Andere activiteiten

Daarnaast zijn er een aantal andere activiteiten in de gemeente Boxtel op 8 en 9 oktober waar ook duurzaamheid centraal staat:

  • Open dag van de Herenboeren in het Wilhelminapark op 9 oktober;
  • “Dag van de wol” bij de hippische sportvereniging St. Martinus; 
  • Open dag van de Stichting Sekem bij De Kleine Aarde 

Uiteraard willen wij ook deze initiatieven van harte aanbevelen. Noteer 8 en 9 oktober alvast in je agenda, want we zien je graag tijdens het Duurzaam Weekend Boxtel!