Kortingsactie voor regentonnen

1 oktober 2020 starten Waterschap De Dommel en gemeente Boxtel samen een regentonactie.

Hoe werkt de regentonactie?

Om mee te doen aan de actie meld je je bij de gemeente Boxtel. Je krijgt dan een kortingsbon thuisgestuurd. Met de ingevulde bon kun je bij de Gamma in Boxtel, Tuincentrum Boxtel, Boerenbond Boxtel of T Liempds Pakhuis met korting een regenton kopen. Je krijgt 50 tot 100 euro korting. Bij aankoop van een regenton van 50 euro krijg je alles vergoed. Is het bedrag voor de regenton - en bijbehorende accessoires - duurder dan 50 euro, dan betaal je over het resterende bedrag de helft. We vergoeden een maximaal bedrag van 100 euro.

Afkoppelen van regenwater

We houden deze actie samen met Waterschap De Dommel om alle inwoners met een tuin op een makkelijke manier kennis te laten maken met het afkoppelen van regenwater. Door regenwater af te koppelen gaat er minder water via het riool naar de rioolwaterzuivering. Dit bespaart kosten. Bij hevige regenbuien raakt het rioolstelsel minder snel vol en het overstorten van ongezuiverd afvalwater naar oppervlaktewater komt minder vaak voor. Ook staat er dan minder vaak water op straat. Afgekoppeld regenwater kan infiltreren in de bodem of opgevangen worden voor gebruik in droge periodes.

Aanvragen kortingsbon

De “Kortingsbon voor een regenton” kun je aanvragen door te bellen naar:
(0411) 65 59 11 of door een e-mail te sturen naar SOR@mijngemeentedichtbij.nl onder vermelding van “Kortingsbon voor een regenton”. In de mail vermeld je je naam en adresgegevens. We sturen de bon dan naar je toe.

Meer informatie

Voor meer informatie en de actievoorwaarden, kijk op onze website https://www.boxtel.nl/wonen-en-leven/duurzaam-boxtel/wat-kan-ik-als-inwoner-doen-aan-duurzaamheid/regentonactie. Wil je meer informatie over het plaatsen van een regenton, kijk dan op www.dommel.nl/stap-voor-stap-een-regenton-plaatsen.