Laatste fase herinrichting Rechterstraat gaat in

De herinrichting van de Rechterstraat nadert de laatste fase. Aan de kant van de Zwaanse brug is al goed te zien hoe de vernieuwde straat eruit komt te zien. In de week van 7 juni start de laatste fase van het werk tussen de Fellenoord en de Dr. van Helvoortstraat. De afsluiting van de weg voor gemotoriseerd verkeer schuift hierdoor op richting de Dr. Van Helvoortstraat. De werkzaamheden duren tot half juli.

Bereikbaarheid

De winkels en woningen blijven ook tijdens de laatste fase bereikbaar. Of via loopstroken of over bestaande of nieuwe bestrating. De Fellenoord is vanaf 7 juni bereikbaar via de rotonde Brederodeweg/Fellenoord. Het deel van de Rechterstraat bij de ingang van Poort Bocstelstede is via de parallelweg van de Brederodeweg te bereiken. Het eenrichtingsverkeer in die straten wordt tijdelijk opgeheven. De Markt blijft tot begin juli niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Enkel noodzakelijk vrachtverkeer (voor laden en lossen) en bewoners van De Croon kunnen via de Clarissenstraat in- en uitrijden. De weekmarkt op vrijdag gaat deze periode wel gewoon door.

Bushalte verplaatst

De bushalte Dr. Van Helvoortstraat kan als gevolg van de afsluiting niet worden gebruikt. Er komt een tijdelijke bushalte aan de Brederodeweg ter hoogte de brandweerkazerne, in de andere richting is de bushalte aan de parallelweg van de Brederodeweg.

Parkeren

Het Parkeerterrein naast het gemeentehuis blijft tot het einde van de werkzaamheden bereikbaar vanaf de Dr. van Helvoortstraat. Dit is dan ook tegelijk de uitgang van dit parkeerterrein, dus voorzichtigheid in deze smalle doorgang is wel geboden.

Omleidingsroute fietsers/bromfietsers

Fietsers en bromfietsers voor doorgaand verkeer en Centrum kunnen het beste de omleidingsroute volgen over de Grote Beemd en Prins Hendrikstraat volg fietsroute 1 of 2. Fietsers/bromfietsers en voetgangers kunnen langs de werkzaamheden over loopstroken. Fietsers en bromfietsers moeten afstappen.

Meer informatie

Heb je specifieke vragen over de herinrichting dan kun je contact opnemen met Jan-Hein Heijmans via email: JHeijmans3@heijmans.nl. Ook kun je onder werktijd met vragen over de werkzaamheden binnenlopen op Rechterstraat 30. Hier houdt de aannemer kantoor tot de herinrichting afgerond is. In de etalage hangen tekeningen van het werk. Meer informatie vind je op de pagina Herinrichting Rechterstraat.