Lesprogramma zwerfafval voor alle basisscholen

Samen met alle basisschoolkinderen willen we de strijd aangaan tegen zwerfafval. Hiervoor is een uniek educatieprogramma ontwikkeld voor kinderen van 7 tot 12 jaar, bestaande uit een interactieve gastles en een opschoonactie in de wijk.

‘Zwerfafval, mooi niet!’

Alle basisscholen in Boxtel kunnen gratis gebruikmaken van het lesprogramma. Een aantal scholen heeft al deelgenomen en is heel positief. Het programma bestaat uit een klassikaal theoretisch gedeelte, verzorgd door een gastdocent. Tijdens de interactieve gastles leren de kinderen over het belang van een schone omgeving en natuur. Ze leren wat zwerfafval is, hoe lang afval in de natuur blijft liggen en hoe afval uiteindelijk in de plastic soep kan belanden. De les is ontwikkeld door adviesbureau De Bries in samenwerking met de gemeente.

Aansluitend aan de gastles gaan de leerlingen, gewapend met afvalgrijpers, handschoenen en afvalzakken, naar buiten om zelf het zwerfafval te zien en op te ruimen. De opschoonactie zal op en rondom het schoolplein plaatsvinden. De opschoonactie wordt door de gemeente gefaciliteerd.

Aanmelden
Wil je jouw kinderen ook bewust maken van een schone omgeving, zwerfafval en de gevolgen daarvan? Informeer jouw school hierover. Basisscholen kunnen meedoen aan het programma. Scholen kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: teamschoon@debries.eu.