Meer ruimte voor terrassen in de gemeente Boxtel

Op 1 juni 2020 om 12.00 uur mogen horecaondernemers de deuren weer openen. Dit gaf het kabinet aan. Binnen mogen de ondernemers maximaal 30 personen ontvangen en buiten mag het terras weer open. In de gemeente Boxtel krijgen ondernemers de mogelijkheid om hun terras uit te breiden. Op deze manier kunnen ze hetzelfde aantal stoelen en tafels plaatsen als in de oude situatie, maar dan wel mét 1,5 meter afstand.

Tijdelijke terrasvergunningen

Boxtel Vooruit heeft samen met de horeca en de ondernemers op de Markt een plan gemaakt. Dit is gezamenlijk opgepakt, omdat het een plein is waaraan veel horecazaken grenzen. De overige horecaondernemers in het centrum van Boxtel, in Liempde en in Lennisheuvel hebben zelf een plan ingediend. Deze plannen zijn volgens de gestelde eisen, besproken met het centrummanagement en voorgelegd aan de politie. Alle plannen zijn akkoord en de ondernemers ontvingen een tijdelijke terrasvergunning.

Markt in het weekend afgesloten voor verkeer

Vanaf vrijdag t/m zondag is de Markt helemaal autovrij. De horecaondernemers mogen hun terras op deze momenten uitbreiden over de Markt en de Rozemarijnstraat. Voor afhaalrestaurants zijn er op de Burgakker en op Duinendaal speciale afhaal parkeerplekken gemaakt. Iedereen mag hier maximaal 30 minuten parkeren.

Uitbreiding terrassen Markt van maandag tot en met donderdag

Van maandag t/m donderdag is de Markt voor het autoverkeer wel toegankelijk. Deze dagen zijn vijf parkeerplaatsen op de markt tijdelijk afgesloten. Horecaondernemers kunnen deze ruimte gebruiken om toch hun terras uit te breiden. Tijdens deze dagen zijn er 10 in plaats van 15 parkeerplaatsen beschikbaar op de Markt.

Proefopstelling Markt op woensdag 27 mei

Deze wordt om 16.00 uur gemaakt op de Markt. Samen maken de verschillende partijen een opstelling van het tijdelijk uitgebreide terras. Hierbij zijn nog geen klanten aanwezig. De Markt is op 27 mei van 14.00 uur tot 18.00 uur afgesloten voor de proefopstelling.