Non-food weer aanwezig op de weekmarkt

Vanaf vrijdag 15 mei zijn de marktlieden van non-food weer aanwezig op de Boxtelse weekmarkt. De markt heeft dan weer meer kramen. Omdat we de richtlijn van 1,5 meter afstand goed willen bewaken, veranderen we de opstelling van de markt. De markt wordt verlengd tot in de Rechterstraat. Een groot deel van de Rechterstraat zetten we daarom tijdens de markturen af. De parkeerplaats naast het gemeentehuis is wel bereikbaar

Richtlijnen en adviezen

Natuurlijk gelden voor het bezoek aan de weekmarkt de richtlijnen die eerder zijn gegeven: blijf thuis als je niet fit bent, schud geen handen en houd 1,5 meter afstand. Aan kraamhouders wordt het dringende advies gegeven hun klanten hierop te wijzen en hier ook de ruimte voor te geven. Daarnaast wordt geadviseerd om contactloos te betalen. Kramen waar ter plekke eten genuttigd kan worden, zijn niet toegestaan. Bij deze kramen kan alleen eten worden afgehaald.

Voor de tijdelijke opstelling en de aanwezigheid van non-food geldt in eerste instantie een proef van vier weken. We kijken in deze periode of de veiligheid van inwoners kan worden gewaarborgd. We vragen inwoners nadrukkelijk  om alleen naar de markt te komen. Als blijkt dat de markt een grote aanzuigende werking heeft en de inspanningen van marktkooplui en handhaving niet werken, dan zoeken we naar een andere marktvorm.