Officiële lancering id-boxtel

Op 8 juli is op het dak van het gemeentewerf het initiatief id-boxtel gelanceerd. Wethouder Eric van den Broek overhandigde het notitieboekje met het logo id-boxtel aan Bas Doorn, directeur Rabobank Hart van De Meierij.

Ideeën faciliteren en onderlinge samenwerking stimuleren

Dit zijn de twee hoofddoelen van de nieuwe subsidieregeling. ‘We willen ondernemers uitdagen om met innovatieve, (sociaal) duurzame ideeën voor de Boxtelse economie te komen. De aanvraag procedure is heel laagdrempelig, dus ik roep alle ondernemers op om er gebruik van te maken’, aldus wethouder Eric van den Broek.

Nieuwe ideeën krijgen meer ruimte

Er bestaan veel (collectieve) duurzaamheidsideeën onder Boxtelse ondernemers. Door de bredere doelstelling van id-boxtel krijgen deze ideeën meer kansen. Dit wordt nog meer gestimuleerd doordat id-boxtel zo min mogelijk inhoudelijke voorwaarden stelt.

Structureel 50.000 euro per jaar beschikbaar

De helft van de kosten voor nieuwe initiatieven wordt dan ook door de gemeente betaald. De andere helft betalen de ondernemers zelf. Met een maximum van 10.000 euro per aanvraag. Een stuurgroep beoordeelt alle aanvragen die binnenkomen. Deze bestaat uit twee vaste leden: wethouder Economische Zaken Eric van den Broek en Bas Doorn, directeur Rabobank Hart van De Meierij. Daarnaast sluit er op basis van expertise die nodig is iemand aan vanuit het werkveld. Heb je een idee? Neem dan contact op met Ruben van der Hoeven via r.vd.hoeven@mijngemeentedichtbij.nl