Onthulling insectenhotel bij Het Goed

Op donderdag 16 juli onthulden wethouder Peter van de Wiel en Ad Vogels, regiobedrijfsleider bij de landelijke Kringlooporganisatie Het Goed, het insectenhotel bij Het Goed. De onthulling van het insectenhotel is ook de formele oplevering van de vergroening van de Kruisbroeksestraat als een van de 7 deelprojecten in de Natuurexperience Lennisheuvel. Het insectenhotel is handgemaakt in de werkplaats van Het Goed. Zij hebben hier de gemeentelijke duurzaamheidsprijs voor gebruikt.

De onthulling van het insectenhotel is het sluitstuk vergroening Kruisbroeksestraat

Het hotel is de start van de Edelhertenroute. Deze wandelroute loopt van station Boxtel naar station Best, via Lennisheuvel en de Kampina. Het bedrijventerrein was geen aantrekkelijke start van de wandelroute. Door het plaatsen van het insectenhotel is de start mooier gemaakt. Daarnaast is er in samenwerking met Brouwers Groenaannemers een plan gemaakt om het een mooi geheel te maken. Er zijn bloeiende struiken, vaste planten, verschillende bloemenmengels en een variatie van bomen geplant.

Natuurexperience Lennisheuvel

De vergroening van de Kruisbroeksestraat is onderdeel van het project Natuurexperience Lennisheuvel. Het project richt zich op de realisatie van een groene en aantrekkelijke wandelverbinding tussen het Station Boxtel en de Kampina. Natuurexperience Lennisheuvel is een samenwerking tussen inwoners van Lennisheuvel en de gemeente Boxtel. Het wordt mede mogelijk gemaakt door een vergoeding van de provincie (uit het programma Landschappen van Allure) en de gemeente Boxtel.

Het insectenhotel draagt bij aan de biodiversiteit

Bijen, vlinders en insecten hebben het erg moeilijk. Het insectenhotel biedt onderdak aan insecten. Het doel van het insectenhotel is het laten overwinteren van insecten. Het gaat vooral om lieveheersbeestjes, vlinders en bijen. Daarnaast zorgt het voor een mooie verbinding naar het buitengebied en Lennisheuvel voor mens en dier.