Park aan de Van der Voortweg is officieel geopend

Op 8 juli opende wethouder Van den Broek officieel het heringerichte park aan de Van der Voortweg. De afgelopen maanden is er samen met inwoners hard gewerkt om de sfeervolle ontmoetingstuin te realiseren.

Een tuin vol biodiversiteit

Op 2 maart 2020 ging officieel de schop in de grond. In een aantal maanden tijd is het kale grasveld veranderd in een mooi park met verschillende planten, een vlindertuin, nieuwe paden en calisthenics beweegtoestellen. Er zijn borders aangelegd waar vaste planten en heesters zijn aangebracht. Deze planten trekken volop vlinders en bijeen aan. Het beeld ‘De Geliefden’ is vanuit het gemeentehuis naar een mooie locatie in het park verhuisd. Ook is er een nieuw hondentoilet aangebracht en heeft het park nieuwe wandelpaden, bankjes en  prullenbakken gekregen. Later in dit jaar maken we nog een vlonder aan De Dommel.

Het nieuwe park aan de Van der Voortweg is mede mogelijk gemaakt door de subsidies van het VSB fonds en het Buurtfonds Buurtnatuur en buurtwater.

Een tuin vol biodiversiteit

Op 2 maart 2020 ging officieel de schop in de grond. In een aantal maanden tijd is het kale grasveld veranderd in een mooi park met verschillende planten, een vlindertuin, nieuwe paden en calisthenics beweegtoestellen. Er zijn borders aangelegd waar vaste planten en heesters zijn aangebracht. Deze planten trekken volop vlinders en bijeen aan. Het beeld ‘De Geliefden’ is vanuit het gemeentehuis naar een mooie locatie in het park verhuisd. Ook is er een nieuw hondentoilet aangebracht en heeft het park nieuwe wandelpaden, bankjes en prullenbakken gekregen. Later in dit jaar maken we nog een vlonder aan De Dommel.

Het nieuwe park aan de Van der Voortweg is mede mogelijk gemaakt door de subsidies van het VSB fonds en het Buurtfonds Buurtnatuur en buurtwater.

De nieuwe wandelpaden zijn duurzaam en nemen CO2 op

De wandelpaden zijn uitgevoerd in een halfverharding. Hierin kunnen we verschillende materialen gebruiken. Tijdens de voorbereidingen kwamen we in contact met Greensand. Een partij die olivijn levert. Olivijn is een materiaal wat alle natuurlijk materialen verteert. Tijdens het verteren wordt door een reactie CO2 opgenomen. Zo hebben we samen met inwoners een mooi en duurzaam park gemaakt.