PERSBERICHT - Aanpassing woningbouwprogramma Heem van Selis

De gemeente Boxtel en de Vof Boxtel Selissen hebben overeenstemming bereikt over aanpassing van het woningbouwprogramma. De huizenprijzen stijgen hard. Dit heeft tot gevolg dat het steeds lastiger wordt om betaalbare koopwoningen te realiseren, ook bij nieuwbouw van Heem van Selis. Het college heeft daarom ingestemd met het voorstel om meer kleinere woningen op te nemen in het bouwplan. Door meer kleinere woningen aan te bieden, blijft er een betaalbaar aanbod mogelijk. In totaal kunnen straks acht woningen extra in het plan worden gebouwd. Ook is afgesproken dat de verkoopprijzen in de laagste prijscategorie niet extra mogen stijgen ten opzichte van de afspraken uit 2018. Wethouder van der Zanden: “Ik ben blij met de nieuwe afspraken met meer koopwoningen in de laagste prijscategorie, waardoor het aanbod voor starters toeneemt. Deze woningen zorgen ervoor dat starters en mensen met een laag inkomen ook een kans krijgen om in deze prachtige nieuwe wijk een woning te kunnen kopen.” De eerder gemaakte afspraken rondom sociale huur blijven gehandhaafd (minimaal 15% van het totale woningaantal). We hebben ook afspraken gemaakt over aanpassing van verkoopprijzen voor de middeldure woningen. Samen met behoud van betaalbaarheid houden we zo ook de uiterlijke en woonkwaliteit van de nieuwe wijk op niveau.

Foto: VOF Boxtel Selissen

Planning Heem van Selis

De woningen in de eerste twee fases zijn inmiddels verkocht. De verdere planning is als volgt:
Fase 3 - bestaande uit 70 koopwoningen is in de verkoop.
Fase 4a – de verkoop volgt begin 2022, hierin bevinden zich de eerste lichting kleinere woningen in de laagste prijscategorie.

Het laatste deel van fase 4, fase 5 en fase 6 volgen later in 2022/2023, waarna de nieuwbouwwijk geheel ingevuld is. De daadwerkelijke bouw loopt tot en met ongeveer 2025. In totaal zijn er dan in totaal 474 woningen gebouwd.